Bedrijfsfitness en belastingvoordeel

Om het aantrekkelijk te maken voor mensen om te sporten, bestaat er een fiscale vrijstelling voor bedrijfsfitness. Hoe zit dat precies? Wat betekent deze regeling voor werkgevers en werknemers? 

Bedrijfsfitness en belastingvoordeel

Bedrijfsfitness en de WKR

Binnen de werkkostenregeling, oftewel WKR, mogen werkgevers tot 1,18 procent van de totale bruto loonsom van de organisatie besteden aan onbelaste vergoedingen aan werknemers. Dit is de forfaitaire ruimte. Vaak gebeurt dit in de vorm van een cafetariamodel, waarbij werknemers zelf kunnen kiezen van welke belastingvoordelen ze gebruik willen maken. Biedt jouw organisatie bedrijfsfitness aan, dan ruilt de medewerker belast loon in voor een onbelast sportabonnement. De belastingdienst betaalt daardoor in feite mee aan het abonnement. Het belastingvoordeel voor de werknemer is gelijk aan het percentage loonbelasting dat hij of zij afdraagt.

Belastingvoordeel voor de werkgever

Voor werkgevers is een bedrijfsfitnessregeling ook aantrekkelijk. Werknemers die voldoende bewegen, zijn energieker, productiever en minder vaak ziek. Daarnaast bespaar je als organisatie direct op de afdracht van sociale werkgeverslasten, die met deze regeling ook lager uitvallen. De lasten worden immers berekend over een lager fiscaal loon.

Meer mogelijkheden

Is het forfait voor bedrijfsfitness beperkt binnen jouw organisatie, maar wil je toch een regeling aanbieden aan je werknemers? Dat kan bijvoorbeeld op basis van ‘budgetbewaking’, waarbij alleen een deel van de abonnementskosten onbelast is. Wil je hierover meer weten, neem dan contact op met Bedrijfsfitness Nederland. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Meer weten?