Hoe werkt het?

Binnen de fiscale regelgeving kun je bedrijfsfitness volgens het cafetariamodel aanbieden, net zoals bijvoorbeeld een fiets van de zaak. Jouw werknemer ruilt belast loon voor een onbelast fitnessabonnement zodat er gemiddeld 40% belastingvoordeel ontstaat. Als werkgever kost je dit niets. Sterker nog, het levert je zelfs een directe besparing op!

Voor medewerkers

Via het portaal MijnFitnessplan krijgen medewerkers toegang tot de bedrijfsfitnessregeling van jouw organisatie. MijnFitnessplan geeft uitleg over de werkwijze, het fiscale voordeel en presenteert alle fitnesslocaties en abonnementsvormen. Via dit portaal schrijven medewerkers zich ook in voor een bedrijfsfitnessabonnement. 

Dankzij MijnFitnessplan heb je zelf geen omkijken naar de informatievoorziening en actualiteit hiervan. Een doorverwijzing op bijvoorbeeld jullie intranetomgeving of in het personeelsblad volstaat!

Voor werkgevers

Dankzij het portaal MijnBFNL is het beheer van jouw bedrijfsfitnessregeling heel eenvoudig en overzichtelijk. Alle bedrijfsfitness aanmeldingen via MijnFitnessplan komen hierin binnen. Je ontvangt een e-mail wanneer een van jouw collega's zich heeft aangemeld en je wordt verzocht de aanvraag te accorderen. Van iedere goedgekeurde aanvraag wordt automatisch een aanvulling op de arbeidsovereenkomst samengesteld. De Klantenservice verwerkt de definitieve aanvraag. Wij melden de medewerker aan bij de gekozen sportschool en maken de factuur op voor jouw organisatie.

Financiële afhandeling

Jouw Financiële Afdeling en de Salarisadministratie ontvangen van Bedrijfsfitness Nederland de factuur voor een bedrijfsfitnessabonnement. Het maakt voor jouw organisatie geen verschil welke sportlocatie een medewerker heeft gekozen, de handelingen zijn altijd gelijk. De Financiële Afdeling betaalt de factuur aan Bedrijfsfitness Nederland en de Salarisadministratie start de verrekening in het salaris. Wij zorgen voor de verdere afstemming met het fitnesscentrum en de medewerker.

Bekijk ook onze referenties of wat klanten over ons zeggen.