Hoe werkt het?

Gezondheid is een kostbaar goed. Op de eerste plaats voor jezelf, maar ook de overheid en het bedrijfsleven zijn erbij gebaat om een gezonde leefstijl te stimuleren. Om die reden zijn er fiscale regelingen in het leven geroepen, waardoor onder andere bedrijfsfitness financieel aantrekkelijk wordt! Veel werkgevers hebben de mogelijkheid aangegrepen om bedrijfsfitness op te nemen in het arbeidsvoorwaardenpakket.

Het Nationaal Bedrijfsfitness Plan als gezonde arbeidsvoorwaarde geeft je de mogelijkheid om met gemiddeld 40% korting te sporten bij een sportlocatie naar keuze. Zo betaalt de Belastingdienst dus eigenlijk gewoon mee aan jouw abonnement! Dit maakt fitness niet alleen leuk en gezond, maar óók voordelig!

Belastingvoordeel

Wanneer werkgevers bedrijfsfitness aanbieden als secundaire arbeidsvoorwaarde, dan betekent dit vaak dat je je fitnessabonnement mag laten verrekenen met brutosalaris. Zoals bijvoorbeeld bruto maandloon, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of verlofuren. Je ruilt dan belast loon ruil voor een onbelast fitnessabonnement. Omdat je zodoende over je fitnessabonnement geen loonbelasting betaalt, bespaar je gemiddeld 40% op de abonnementskosten. Het belastingvoordeel is afhankelijk van het percentage loonbelasting dat je afdraagt. Je vindt dit percentage op je salarisstrook. 

Lees meer over dit belastingvoordeel.

Bedrijfsfitness Nederland

Bedrijfsfitness Nederland is de partij die voor veel organisaties het Nationaal Bedrijfsfitness Plan verzorgt. Dit maakt het voor werkgevers makkelijk en laagdrempelig om bedrijfsfitness te faciliteren.

Is jouw werkgever nog niet aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland? Je kunt je werkgever tippen.
Weet je niet zeker of jouw werkgever is aangesloten? Check het hier.

"Via mijn werkgever wordt fitness weer betaalbaar voor mij."

Medewerker Talant