Voordelen sporten via werkgever | Bedrijfsfitness Nederland

Dit zijn de voordelen van sporten via je werkgever

Misschien doe jij al aan sport, maar wil je graag op je abonnement besparen. Of vind je dat het tijd wordt om eens wat meer te gaan bewegen. Dan is het Nationaal Bedrijfsfitness Plan iets voor jou. Je kunt dan namelijk met flinke korting sporten via je werkgever.

Dit zijn de voordelen van sporten via je werkgever

1. De Belastingdienst betaalt mee

Wanneer je sport via je werkgever ben je gemiddeld zo’n 40 procent minder kwijt voor je sportschoolabonnement dan wanneer je dat abonnement privé afsluit. Het abonnementsgeld wordt dan namelijk van je brutosalaris afgetrokken, waardoor de Belastingdienst eigenlijk meebetaalt.

2. Voordelen voor bedrijven

Heeft jouw bedrijf nog geen bedrijfsfitnessregeling? Voor werkgevers zitten er ook veel voordelen aan. Zo blijkt uit onderzoek van TNO dat werknemers die sporten, minder vaak verzuimen. En wie beter in zijn vel zit, is creatiever en productiever. Tegelijkertijd denkt een kwart van de Nederlanders ten onrechte dat zij voldoende bewegen: een goede reden om sporten via de werkgever te stimuleren. En het mooie is: als werkgever betaal je hier niets voor!  

3. Sporten in de buurt van je werkgever

Bij Bedrijfsfitness Nederland zijn meer dan 2700 sportlocaties aangesloten. Je kunt dus altijd sporten in de buurt van je werkgever, of nabij jouw huis. Doe je graag aan yoga, ben je een fanatieke zwemmer, herstellende van een blessure of wil je graag boksen? Het aanbod is heel uitgebreid.

Wil je meer weten over het Nationaal Bedrijfsfitness Plan of wil je je werkgever tippen? Neem voor vrijblijvende informatie contact met ons op.

4. Installateer pauzesoftware

Zonder dat je het door hebt blijf je vaak uren achter elkaar stil zitten terwijl je werkt. Laat daarom pauzesoftware op je computer installeren. Die geeft je een waarschuwing wanneer je een bepaalde tijd gezeten hebt en blokkeert je computer, zodat je wel iets anders moet gaan doen. Even een rondje wandelen bijvoorbeeld.

5. Gezond werken op een dynamisch kantoor

De tijd dat een kantoor bestond uit alleen maar bureaus is voorbij. Een moderne werkplek heeft loungeplekken, een tafeltennistafel en misschien wel hangmatten. Dat heeft een reden: dynamisch werken is gezond. Wissel je bureaustoel af met een bank, ga tussendoor een potje tafeltennissen met je collega’s en je beweegt opeens een stuk meer.

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.