Werknemers

Algemeen

Wat is bedrijfsfitness?
Bedrijfsfitness is een gezonde arbeidsvoorwaarde waardoor medewerkers via hun werkgever kunnen sporten met flinke korting. Via BFNL betekent dit dat een medewerker uit ruim 3.800 sportlocaties kan kiezen. De korting op het abonnement wordt bepaald door de werkgever. Dit kan belastingvoordeel zijn, een werkgeversbijdrage, of een combinatie van beide. Gemiddeld genomen hebben medewerkers 40% korting op de reguliere tarieven. 
Is mijn werkgever aangesloten?
Je checkt dit snel en eenvoudig via de werkgevercheck. Als jouw werkgever is aangesloten, ontvang je inloggegevens voor MijnFitnessplan van ons.
Hoeveel korting krijg ik via bedrijfsfitness?
Gemiddeld genomen is de korting 40% op de reguliere tarieven van de sportlocatie. De korting wordt bepaald door jouw werkgever. Dit kan zijn:

- belastingvoordeel (door bruto/netto uitruil van jouw abonnement)
- een vaste korting in de vorm van een werkgeversbijdrage
- een combinatie van beide

Check de regeling van jouw werkgever via MijnFitnessplan.

Waar kan ik de code voor MijnFitnessplan vinden?
Deze kan je opvragen bij jouw werkgever of via de werkgevercheck, je ontvangt de code dan in je mailbox.
Ik wil graag gebruikmaken van bedrijfsfitness, maar mijn werkgever is niet aangesloten. Wat kan ik doen?
Tip je werkgever over bedrijfsfitness via ons tipformulier! Wij sturen jouw werkgever dan meer informatie toe over onze kosteloze dienstverlening.
Wat is bruto-netto uitruil?
Vaak ontstaat bedrijfsfitnessvoordeel door een bruto-netto uitruil met je salaris. Dit betekent dat je een deel van je brutoloon inruilt om gebruik te maken van een sportabonnement. Het bedrag dat je inruilt wordt van je brutoloon afgetrokken voordat de belasting wordt berekend, waardoor je minder belasting betaalt. Dit is voordelig omdat je op deze manier belastingvrij kunt sporten. 

Is jouw werkgever aangesloten? Check op MijnFitnessplan hoe de regeling van jouw werkgever werkt. 

Hoeveel belastingvoordeel krijg ik met een bruto-netto uitruil?
Dat hangt af van hoeveel belasting jij over je salaris betaalt. Het percentage dat je afdraagt aan belasting is ook het percentage korting dat je krijgt op je bedrijfsfitnessabonnement. Niet alle werkgevers bieden een bruto-netto uitruil aan in de bedrijfsfitnessregeling. Ook op andere manieren bieden werkgevers voordeel aan. Check MijnFitnessplan om te kijken wat de regeling van jouw werkgever inhoudt.

Aanmelden

Hoe kan ik mij aanmelden voor bedrijfsfitness?
Aanmelden is simpel!

1. Ga naar MijnFitnessplan.
2. Log in met de code van jouw werkgever. Weet je de code niet, of weet je niet zeker of jouw werkgever meedoet? Doe de werkgevercheck!
3. Vind het abonnement dat bij jou past en volg de stappen om je aan te melden.

Welke sportlocaties zijn aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland?
Er zijn ruim 4.000 sportlocaties aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan (fysio)fitness, CrossFit, zwemmen, yoga, small group training, personal training en meer! Zit jouw locatie er toch niet tussen ondanks het grote netwerk? Laat het ons dan weten door te mailen naar klantenservice@bfnl.nl
Kan ik overstappen naar bedrijfsfitness met een particulier abonnement?
Ja, maak in dat geval gebruik van onze overstapservice. Dat doe je zo:

1. Ga naar MijnFitnessplan.
2. Log in met de code van jouw werkgever. Weet je niet zeker of jouw werkgever meedoet, of weet je de code niet? Doe de werkgevercheck!
3. Vind het abonnement dat bij jou past. Vink bij je aanmelding aan dat je een bestaand lid van de sportlocatie bent, dan stemmen wij jouw overstap af met de locatie. Je particuliere abonnement wordt opgezegd en je bedrijfsfitnessabonnement komt ervoor in de plek. Zo kan jij lekker blijven sporten, maar dan met korting!

Wat zijn de abonnementstarieven voor bedrijfsfitness?
Wij hanteren het tarief dat je normaal gesproken ook aan de balie van de sportlocatie zou betalen voor het gekozen abonnement. Via bedrijfsfitness gaat de korting van jou werkgever hier nog vanaf. Zit er toch een klein verschil in? Check de volgende vraag!
Zijn de tarieven voor een bedrijfsfitnessabonnement hetzelfde als particuliere abonnementen?
Ja, wij hanteren de particuliere tarieven van de sportlocatie waarover het bedrijfsfitnessvoordeel berekend wordt. Lijkt het toch anders te zijn? Dit kan verschillende redenen hebben:

- Een sportlocatie kan een tarief per 4 weken hanteren. Bedrijfsfitness Nederland hanteert een maandtarief. Bij een jaarabonnement rekent een sportlocatie de 13 termijnen (13 keer 4 weken per jaar), BFNL gaat uit van 12 termijnen.
- Check of de looptijd van het abonnement overeenkomt. Een bedrijfsfitnessabonnement heeft een looptijd van 6 of 12 maanden. Sportlocaties hanteren soms langere looptijden (18 of 24 maanden) waardoor de prijs per maand lager is.
- Ben je al lang particulier lid van de sportlocatie? Misschien betaal je dan een ouder tarief. Als je overstapt op een bedrijfsfitnessabonnement krijg je voordeel over de huidige tarieven voor nieuwe leden van de sportlocatie.
Mijn sportlocatie heeft een actietarief, kan ik dat meenemen als ik overstap?
Nee, particuliere kortingen en/of acties vervallen wanneer je een bedrijfsfitnessabonnement afsluit. Maar met de regeling van jouw werkgever profiteer je altijd van een fikse én doorlopende korting!
Ik heb al vooruitbetaald aan mijn sportschool, ga ik dubbel betalen als ik overstap op een bedrijfsfitnessabonnement?
Nee, je betaalt niet dubbel voor je abonnement. Wordt je abonnement tussentijds omgezet van een particulier abonnement naar een BFNL-abonnement? Dan betaalt de sportschool het teveel vooruitbetaalde geld aan je terug.
Kan ik ook een gezinsabonnement afsluiten?
Nee, dat is via bedrijfsfitness niet mogelijk. De abonnementen zijn persoonsgebonden, voor jou als medewerker van de deelnemende werkgever. 
Wat is de looptijd van een bedrijfsfitnessabonnement?
Bedrijfsfitnessabonnementen hebben altijd een looptijd van 6 of 12 maanden. De eerste 6 of 12 maanden is een vaste looptijd. Na deze periode wordt jouw abonnement automatisch verlengd, zodat jij lekker kan blijven sporten. De opzegtermijn is dan één abonnementsmaand.
Kan ik een abonnement met een looptijd van 18 of 24 maanden afsluiten?
Bedrijfsfitnessabonnementen met een langere vaste looptijd dan 12 maanden komen niet in aanmerking voor bedrijfsfitness, omdat je jaarlijks jouw arbeidsvoorwaarden moet kunnen herzien. Je kan kiezen uit 6 of 12 maanden.

Opzeggen

Hoe moet ik mijn bedrijfsfitnessabonnement opzeggen?
Zo doe je een opzegging van jouw BFNL-abonnement:

1. Ga naar MijnBFNL.
2. Log in met het e-mailadres waarmee je bij ons bekend bent.*
3. Klik op je abonnement en ga naar 'Abonnement aanpassen' en 'Opzeggen'.
4. Geef hier je opzegging door.

* Weet je jouw wachtwoord niet? Maak deze dan aan via 'Wachtwoord  vergeten'.

Wat is de opzegtermijn van mijn bedrijfsfitnessabonnement?
De eerste abonnementsperiode is een vaste looptijd. Je kan dan niet tussentijds opzeggen. Je kiest zelf een vaste looptijd van 6 of 12 maanden. Wordt jouw abonnement daarna verlengd? Dan wordt het abonnement omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Vanaf dan is jouw abonnement tussentijds opzegbaar met 1 abonnementsmaand opzegtermijn.
Ik ga uit dienst, wat gebeurt er met mijn bedrijfsfitnessabonnement?
Als je uit dienst gaat bij je werkgever, of het onderdeel van je werkgever waarvoor je werkzaam bent, geef je zelf de opzegging van jouw bedrijfsfitnessabonnement aan ons door in MijnBFNL.
Zit je abonnement nog in de vaste looptijd? Dan zeg je het abonnement op per einde van de vaste looptijd. Het is aan de werkgever hoe de maanden na de uitdiensttreding verrekend worden. 
Ga je aan de slag bij een andere werkgever of een ander onderdeel van je werkgever? Check of je nieuwe werkgever is aangesloten. Je kan je dan opnieuw aanmelden. Zo blijf je sporten met korting!
Ik heb mijn bedrijfsfitnessabonnement opgezegd bij mijn sportlocatie, is mijn abonnement nu beëindigd?
Nee, een opzegging dien je altijd aan ons door te geven via Mijn BFNL. Wij informeren vervolgens jouw werkgever en jouw sportlocatie. Je ontvangt een bevestiging per e-mail met de einddatum van jouw bedrijfsfitnessabonnement.
Ik ga verhuizen, kan ik mijn bedrijfsfitnessabonnement tussentijds stopzetten?
Zit je abonnement nog in de vaste looptijd van 6 of 12 maanden?
Dan kan je abonnement tussentijds worden beëindigd met 1 abonnementsmaand opzegtermijn wanneer je meer dan 15 kilometer van je sportlocatie vandaan gaat wonen. Maakt jouw sportlocatie deel uit van een keten? Houd er dan rekening mee dat deze afstand geldt voor de afstand van jouw nieuwe woonadres tot de dichtstbijzijnde locatie.

Wil je jouw abonnement in de vaste looptijd opzeggen vanwege je verhuizing? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@bfnl.nl met een bewijs van je nieuwe woonadres.

Is jouw abonnement al verlengd en dus tussentijds opzegbaar?
Je kan je abonnement opzeggen via MijnBFNL.

Wijzigen

Kan ik mijn abonnement wijzigen?
Ja, een wijziging geef je door via MijnBFNL.

Upgraden
Een upgrade van intensiteit is altijd mogelijk. Bijvoorbeeld als je van 1x per week naar onbeperkt wilt. Of van daluren naar 'gewone' uren. De wijziging wordt per eerst mogelijke datum verwerkt.

Downgraden
Wil je jouw abonnement downgraden? Dan kan dit zodra de vaste looptijd van jouw abonnement voorbij is. Je kan jouw abonnement dan wijzigen met 1 maand wijzigingstermijn.

Ik heb een abonnement voor 6 maanden, kan ik overstappen naar 12 maanden?
Ja, dat kan na de eerste 6 maanden.

1. Zeg je 6 maanden abonnement op via MijnBFNL.
2. Vraag een nieuw abonnement aan via MijnFitnessplan. Je gaat dan een nieuwe vaste looptijd aan en jouw werkgever zal deze aanvraag opnieuw beoordelen.

Kan ik overstappen naar een andere sportlocatie?
Ja, dat doe je zo:

1. Zeg je huidige abonnement op via MijnBFNL. Houd rekening met een eventuele vaste looptijd of de abonnementsmaand opzegtermijn.
2. Meld je aan voor een nieuw abonnement via MijnFitnessplan.

Opschorten

Kan ik mijn abonnement tijdelijk stopzetten?
Ja, dat kan bij zwangerschap, ziekte, zakelijk verblijf in het buitenland of letsel waarbij je langdurig (minimaal 1 maand) niet meer in staat bent om te sporten. Opschorten wegens vakantie is niet mogelijk.

Een opschorting aanvragen doe je zo:

1. Ga naar MijnBFNL.
2. Log in met het e-mailadres waarmee je bij ons bekent bent.*
3. Als je op je abonnement hebt geklikt, ga je naar 'Abonnement aanpassen' en 'Opschorten'. 
4. Geef hier je opschorting door. Een opschorting kan niet met terugwerkende kracht ingaan. 

* Weet je jouw wachtwoord niet? Maak deze dan aan via 'Wachtwoord vergeten'. 

Wordt mijn betaling stopgezet bij opschorting?
Nee, in de meeste gevallen loopt de betaling via jouw werkgever gewoon door totdat er 6 of 12 maanden zijn verrekend. Omdat de einddatum van je abonnement wordt opgeschoven, ben je eerder klaar met verrekenen en loopt jouw abonnement nog even door (gelijk aan de opschortingsperiode). Zodra jouw werkgever een nieuwe factuur van ons ontvangt, wordt de verrekening voor de opvolgende abonnementsperiode gestart. 

Verlengen

Mijn bedrijfsfitnessabonnement loopt binnenkort af, moet ik mij opnieuw inschrijven?
Nee, dat is niet nodig. Na de vaste looptijd wordt jouw abonnement automatisch verlengd zodat je lekker kan blijven sporten!
Behoud ik het bedrijfsfitnessvoordeel na een verlenging?
Ja, je abonnement wordt automatisch verlengd en je behoudt hetzelfde voordeel zodat je lekker kan blijven sporten met korting!

Werkgevers

Hoe kan ik mijn organisatie aanmelden bij Bedrijfsfitness Nederland?
Jouw organisatie kosteloos aanmelden bij Bedrijfsfitness Nederland is heel eenvoudig! Neem contact met ons op via 0513 63 31 11 of vul het contactformulier in. Samen met een van onze ervaren accountmanagers bespreek je alle mogelijkheden. 
Ik ben zzp'er, kan ik ook meedoen aan de bedrijfsfitnessregeling?
Helaas niet. Alle medewerkers die meedoen aan de bedrijfsfitnessregeling zijn in loondienst bij een aangesloten werkgever. Omdat dit voor jou niet opgaat, kan je geen gebruik maken van onze regeling. 
Wat zijn de voordelen om mijn organisatie aan te sluiten bij Bedrijfsfitness Nederland?
Er zijn heel veel voordelen aan een bedrijfsfitnessregeling. Gezonde medewerkers zorgen voor een gezond bedrijf. We hebben alle voordelen voor je opgesomd in onze factsheet en in onze animatievideo.  
Hoe zit het precies met bedrijfsfitness en de werkkostenregeling?
In de basis is alles wat je aan je medewerkers vergoedt, belast. Dat geldt ook voor bedrijfsfitness. Binnen de werkkostenregeling (WKR) kan je bedrijfsfitness aanmerken als eindheffing en je vrije ruimte hiervoor benutten. Omdat de vrije ruimte is vrijgesteld van loonheffingen, kan je op die manier bedrijfsfitness onbelast vergoeden. Maar ook als de vrije ruimte al (bijna) vol op zijn er mogelijkheden! We leggen het je graag uit op onze WKR pagina

Sportlocaties

Hoe kan ik mijn sportlocatie aanmelden bij Bedrijfsfitness Nederland?
Heel eenvoudig! Je kan jouw sportlocatie aanmelden via het aanmeldformulier. 
Welke diensten leveren jullie mijn sportschool?
We verbinden jouw sportschool met de zakelijke markt en zorgen zo voor meer leden in jouw centrum. Lees meer over onze diensten, of neem contact met ons op.
Wat zijn de voordelen van bedrijfsfitness voor mijn sportlocatie?
Er zijn veel voordelen te noemen van bedrijfsfitness voor jouw sportlocatie. Dankzij het (belasting)voordeel dat een werkgever toevoegt, groeit jouw markt met potentiële leden. Het voordeel neemt immers een belangrijke financiële drempel weg. In onze animatievideo benoemen we alle voordelen voor jouw sportschool

Contact klantenservice

Heb je een andere vraag of wil je iets doorgeven? De klantenservice van Bedrijfsfitness Nederland is bereikbaar op werkdagen van 08:45 uur tot 17:00 uur via 0513 63 31 11 of klantenservice@bfnl.nl.