Bedrijfsfitness voordelen werkgevers | Bedrijfsfitness Nederland

De voordelen van bedrijfsfitness voor werkgevers

Een sportende medewerker is productiever, fitter én verzuimt gemiddeld 6 dagen per jaar minder. Gezonde en fitte werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Vitaliteitsmanagement wordt dan ook steeds belangrijker. Als werkgever wil jij jouw personeel stimuleren in een gezonde leefstijl met voldoende beweging. Wij zijn ervan overtuigd dat er door bedrijfsfitness meer mensen gaan sporten en het verzuim afneemt

Zo werkt het Open brochure

Bedrijfsfitness introduceren in 5 stappen

Denk jij erover om bedrijfsfitness binnen je bedrijf te introduceren? Dat is niet moeilijk, maar je hebt vast een aantal vragen. Hoe moet zo'n regeling er bijvoorbeeld uit komen te zien? En waar moet je verder allemaal rekening mee houden? Je leest er alles over in onze gratis whitepaper. 

Download gratis whitepaper

Hoeveel korting krijgen medewerkers?

Dat kan jij mede bepalen! Als werkgever heb je hierin een belangrijke rol. Wij zijn er om je te adviseren. Veelvoorkomend is uitruil van het abonnementsgeld met brutosalaris. Dat levert medewerkers gemiddeld 40% belastingvoordeel op. Je kan ook een deel meebetalen aan het abonnement in de vorm van een werkgeversbijdrage. Of een combinatie van beide! 

Meer over de korting

Waar kunnen medewerkers sporten?

Er zijn ruim 3500 sportlocaties aangesloten. Bedrijfsfitness Nederland heeft daarmee het grootste bedrijfsfitnessnetwerk van Nederland. Zo weet jij zeker dat er voor jouw medewerkers genoeg keuze is! Ook het sportaanbod is divers: van yoga tot fysiofitness. Kijk hieronder op de kaart welke locaties er in de buurt van jouw bedrijf zitten.

Bekijk alle locaties 

Wist je dat:

sportende medewerkers productiever zijn?

Bedrijfsfitness regelen doe je zo

Bedrijfsfitness Nederland voor werkgevers - Bedrijfsfitness regelen in 3 stappen.png

Jouw bedrijfsfitnessregeling op maat

Bruto/netto uitruilen? Een werkgeversbijdrage? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om korting te creëren voor medewerkers. De korting bepaalt straks mede het succes van jouw bedrijfsfitnessregeling. Over de keuze in sportlocaties hoef je je niet druk te maken. Dankzij ons grote netwerk is er voor iedereen genoeg te kiezen in de buurt. Zodra we samen de bedrijfsfitnessvoorwaarden hebben bepaald, gaan wij voor je aan de slag. We maken een concept bedrijfsfitnessregeling in MijnFitnessplan: de online omgeving voor jouw medewerkers. 

Afspraak maken Contact

Bedrijfsfitness Nederland voor werkgevers - Bedrijfsfitness regelen in 3 stappen.png

MijnFitnessplan en MijnBFNL

MijnFitnessplan
Speciaal voor jouw medewerkers hebben we MijnFitnessplan ontwikkeld. Dit is een online omgeving waar ze eenvoudig alles kunnen regelen voor hun bedrijfsfitness. Hier vinden ze niet alleen uitleg over de regeling en de fiscale voordelen, maar ook over de sportlocaties en abonnementsvormen. MijnFitnessplan is ook de plek waar jouw medewerkers hun abonnementen kunnen afsluitenWe hebben flink geïnvesteerd in dit platform zodat jij zo min mogelijk werk hebt van bedrijfsfitness. Je hoeft alleen maar een link te plaatsen naar MijnFitnessplan, dan zorgen wij er verder voor dat de informatie daar helemaal in orde is!

MijnBFNL
Naast MijnFitnessplan voor je werknemers, is er ook een apart portaal voor jou als werkgever: MijnBFNL. Dit is een unieke oplossing voor het beheren van je eigen bedrijfsfitnessregeling. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om heel veel tijd kwijt te zijn aan het beheer. Dat is precies waarom we MijnBFNL hebben ontwikkeld. Je ziet in 1 overzicht precies hoe het staat met de deelnemers en hun aanvragen. Met maar 1 druk op de knop stuur je een goedgekeurde bedrijfsfitnessaanvraag door naar onze klantenservice, zonder dat je verder ergens omkijken naar hebt!

Vraag demo aan

Bedrijfsfitness Nederland voor werkgevers - Bedrijfsfitness regelen in 3 stappen.png

Financiële afhandeling en promotie

Wacht even, financiële afhandeling? Jullie dienstverlening was toch gratis?

Dat klopt! De facturen die we versturen zijn ook niet voor jou, maar voor je medewerkers. Het gaat om de kosten die ze maken voor hun abonnementen. De reden dat we ze wel eerst naar jou sturen, is omdat jij de kosten dan via het salaris kunt verrekenen, zodat ze extra voordeel op hun abonnement hebben.

Dat doe je bijvoorbeeld door belast loon in te ruilen voor een onbelast abonnement. Zo hebben je medewerkers gemiddeld 40% korting! En dat is niet alleen voordelig voor je medewerkers, maar ook voor jou. Zo bespaar je zelf namelijk ook nog op de werkgeverslasten! Wij helpen jou bovendien om de bedrijfsfitnessregeling bij al jouw medewerkers bekend te krijgen en te houden.

Meer over onze services

Wat andere werkgevers zeggen

De korting op bedrijfsfitness

Als werkgever bepaal jij de korting op een bedrijfsfitnessabonnement. De Belastingdienst geeft je hiervoor diverse mogelijkheden, zoals bruto/netto uitruil via brutosalaris of een onbelaste werkgeversbijdrage. Het rekenvoorbeeld laat zien uit welke opties je kan kiezen en wat de kosten/baten zijn. Vind je dit een lastige keuze? Geen nood, wij adviseren je. We hebben ervaring met bedrijfsfitnessregelingen van werkgevers uit allerlei branches en helpen jou met het maken van de juiste beslissing.

Bedrijfsfitness en de wkr

Over BFNL

Wij geloven in een gezonde zaak. Je medewerkers zijn van onschatbare waarde en zorgen ervoor dat jouw bedrijf kan groeien. Bedrijfsfitness Nederland is de schakel tussen professionele sportaanbieders en de zakelijke markt. 

Mensen willen gezonder leven. Dat is allang geen privékwestie meer. Werknemers verwachten goede arbeidsvoorwaarden, waarbij ook aandacht is voor de gezondheid van het personeel. Wij nemen deze verantwoordelijkheid van je over, door ervoor te zorgen dat medewerkers eenvoudig kennis kunnen maken met allerlei individuele sporten. Gezonde medewerkers zijn productiever en minder vaak ziek. Ze zijn scherper en gemotiveerder.

Hoe kunnen wij je helpen?

Vragen?


Meer informatie