Goedkoop fitnessen | Bedrijfsfitness Nederland

Artikel

Gepubliceerd op: 07 december 2018

5 tips voor wie goedkoop wil fitnessen

We weten allemaal dat sporten gezond voor ons is, maar niet iedereen heeft een ruim budget voor een sportschoolabonnement. Geen probleem: je kunt ook goedkoop fitnessen, bewijzen deze tips.

5 tips voor wie goedkoop wil fitnessen

1. Meld je aan bij een budgetketen

Sportscholen als Fit For Free en Basic-Fit richten zich specifiek op mensen die liever niet te veel betalen voor een abonnement. Hier hebben ze geen luxe extra’s zoals voedingsadvies of een eindeloos aanbod aan groepslessen en zo blijft de fitness hier goedkoop.

2. Goedkoop fitnessen via je werkgever

Via een bedrijfsfitnessregeling kun je als werknemer sporten met flinke korting. Het sportschoolabonnement wordt dan verrekend met je bruto loon en dat levert je een fiscaal voordeel van gemiddeld wel 40 procent van de abonnementsprijs op. Via Bedrijfsfitness Nederland heb je de keus uit ruim 3000 sportlocaties door heel Nederland. Ook bovengenoemde ketens Fit For Free en Basic-Fit zijn bij Bedrijfsfitness Nederland aangesloten, zodat fitness wel heel goedkoop wordt!

3. Scoor sportkleding voor weinig

Je hebt geen dure kleding nodig om te sporten: bij budgetsupermarkten, outletwinkels en warenhuizen vind je regelmatig sportkleding voor weinig. En als je niet hecht aan de hipste modellen schoenen en kleding, kun je ook afgeprijsde merkoutfits kopen van vorig seizoen. 

4. Gratis bewegen met YouTube

Volgens de Beweegnorm moet je minstens vijf dagen per week een halfuur matig intensief bewegen om gezond te blijven. Dat betekent niet dat je vijf dagen per week naar de sportschool hoeft te gaan. Door je fitness-sessies aan te vullen met oefeningen thuis, houd je het goedkoop. Op YouTube vind je video’s met complete workouts.

5. Download een sportapp

Er kan niets op tegen de professionele begeleiding die je op een sportschool krijgt, maar sportapps vormen een goede aanvulling op je trainingsschema. Download zo’n app en je hebt altijd een trainer bij je. Er zijn allerlei soorten sportapps: Strava houdt je prestaties bij, Daily Yoga heeft yogafilmpjes en achtergrondmuziek voor bij je oefeningen en 7 Minute Workout levert korte, intensieve fitness-workouts. 

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.