BFNL start partnership met het Duitse Hansefit | Bedrijfsfitness Nederland

Nieuws

Gepubliceerd op: 04 december 2019

BFNL start internationaal partnership met het Duitse Hansefit

Vol trots kunnen we weer een nieuwe mijlpaal melden: we zijn een partnership gestart met het in Bremen gevestigde Hansefit. Hansefit is onze tegenhanger in Duitsland. Zij hebben net als wij een leidende positie op de bedrijfsfitnessmarkt voor bedrijven. Met de integratie van onze beide bedrijven en het bundelen van onze krachten zetten we een belangrijke vervolgstap in onze groeiambities.

Van elkaar leren

Klaas Hamstra en Jacco Borger, de oprichters en directeuren van Bedrijfsfitness Nederland (BFNL), worden hiermee aandeelhouders in de Hansefit Group en blijven verantwoordelijk voor de Nederlandse tak. "We willen ons toonaangevende fitnessaanbod voortzetten, en tegelijkertijd van elkaar leren op het gebied van ‘best practices’ om zo ons bedrijf en onze producten nog beter maken", zegt Hamstra, Algemeen directeur van BFNL. Samen met Hansefit kunnen we onze klanten en hun meer dan een miljoen werknemers een uitgebreid netwerk van 5.000 sportpartners bieden.

Logische stap

Ook voor Hansefit is de samenwerking met BFNL een logische stap. Vorig jaar werd Waterland Private Equity, een gerenommeerde groei-investeerder, aandeelhouder voor 50%. Sindsdien is het management van Hansefit versterkt en zijn investeringen gedaan in de organisatie, systemen en het partnernetwerk, waardoor de winstgevende groei van het bedrijf verder is versneld. "Nu gaat het erom de kansen die worden gecreëerd door digitalisering ten volle te benutten", zegt Dr. Gregor Hengst, Principal bij Waterland Private Equity.

"Samen met het management van BFNL willen we nu de basis leggen voor het bouwen van een ‘international powerhouse’ aldus Jens Pracht, oprichter en CEO van Hansefit. "We investeren momenteel fors in onze groei. Ons doel is om werkgevers nog aantrekkelijker te maken, de klantervaring verder te verbeteren en onze netwerkpartners de mogelijkheid te bieden hun fitness- en wellnessaanbod effectiever te promoten."

Groeiende bedrijfsfitnessmarkt

Zowel Hansefit als BFNL hebben de afgelopen jaren een snelle groei kunnen doormaken in de bedrijfsfitnessmarkt. Steeds meer bedrijven willen zich aantrekkelijker maken als werkgever en de werk-privébalans van hun werknemers verbeteren. Toegang tot sport- en fitnessfaciliteiten blijkt niet alleen een geschikt, maar een steeds belangrijker onderdeel te zijn van een algemeen benefitsprogramma voor het personeel.

Ons bedrijf groeit en onze ambities groeien. Op naar nog veel meer gezonde medewerkers, ook buiten Nederland. Een gezonde zaak! Of wat onze collega’s bij Hansefit zouden zeggen: eine gesunde Sache!  

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.