Heb jij de duo work-out al geprobeerd? | Bedrijfsfitness Nederland

Nieuws

Gepubliceerd op: 04 mei 2020

Duo work-out!

Sport jij vaak samen met je vriend, vriendin, broer, zus of collega? Nu het RIVM adviseert om nog zoveel mogelijk thuis te blijven wordt het samen naar de sportschool gaan nog even uitgesteld. Motivatieproblemen? Dat is niet gek! 

Blijf in beweging

Je dagen zien er ongetwijfeld anders uit. Zit jij thuis met je partner, huisgenoten en/of kinderen? Voor iedereen is het een kwestie van de juiste balans vinden. Zorg voor ritme en structuur. Waar je normaal gesproken met je sportmaatje op vaste dagen naar de sportschool gaat doe je nu je work-out thuis! Deel je resultaten met elkaar om elkaar te blijven motiveren. Heb jij een stappenteller? Ideaal om inzichtelijk te krijgen hoeveel minder je nu eigenlijk beweegt. Ga daarom een stukje wandelen voor en na je werk. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij in beweging komt, maar zorgt er ook voor dat je fris aan je werk start en je je werkdag beter af kan sluiten. 

  • TIP: Zorg voor ritme en structuur. Wanneer staat jouw sportmoment gepland?
  • TIP: Deel je resultaten met je sportmaatje. Daag elkaar uit om gemotiveerd te blijven.
Stappenteller

Thuis sporten

Of je nou aan fitness, yoga of CrossFit doet... We zien veel mooie initiatieven van sportlocaties in ons netwerk voorbij komen. Bekijk de digitale mogelijkheden van jouw sportschool door eens bij hen te informeren. Ze helpen je vast graag om lekker in beweging te blijven. En anders zijn er op YouTube voldoende work-out video's te vinden, kom lekker in beweging!

  • TIP: Luister goed naar de instructies, er is niemand die toezicht houdt op de uitvoering van de oefening. Blessures wil je voorkomen!

Voordelen van samen sporten

Uit onderzoek van de universiteit van Aberdeen blijkt dat mensen die samen sporten minder sportsessies overslaan dan mensen die alleen sporten. Je sportbuddy kan je net dat zetje geven dat je nodig hebt als je geen zin hebt. Je wilt je maatje niet teleurstellen, toch? Als je samen sport, ga je automatisch beter je best doen. Je wilt je bewijzen tegenover je sportpartner of laten zien dat je echt sterker of beter bent. Dit werkt het beste als je aan elkaar gewaagd bent, zodat je continu elkaars prestaties stimuleert. Wat sporten met een maatje nog leuker maakt, is dat je oefeningen kunt doen die je alleen niet lukken. Zo zorg je voor extra afwisseling en intensiteit in je work-out, wat het leuker en zinvoller maakt

  • TIP: Heb je een huisgenoot? Plan samen vaste sportmomenten in elke week.
Samen sporten

Trainen met lichaamsgewicht

Maak jij normaal gesproken graag gebruik van de gewichten die er beschikbaar zijn in jouw sportlocatie? Probeer nu te trainen met lichaamsgewicht. Ben jij zelf te licht? Omdat je vaak met zwaardere gewichten sport? Keep up the good work. Ook dan kan lichaamsgewicht een mooie oplossing bieden in jouw mini-gym. Durf jij het aan? Een duo work-out met jouw quarantaine maatje!

Bedrijfsfitness Nederland - quarantaine workout

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.