Artikel

Gepubliceerd op: 18 juni 2020

Fitness in corona-tijd, hoe ziet dat eruit?

De sportscholen mogen weer open sinds 1 juli 2020! Hoe ziet het sporten er uit? In deze blog lees je wat je kunt verwachten. Kleine disclaimer: de precieze invulling varieert afhankelijk van het gebouw.

Reserveer je sportmoment

Reserveren!

De belangrijkste verandering is dat je moet reserveren. Ook bij zelfstandig trainen zal je een moment moeten reserveren. Dat vraagt iets meer planning. Er zit ook een voordeel aan dit systeem. Je weet nu zeker dat het niet te druk is op het moment dat je komt sporten.

Altijd schoonmaken

Maakte jij het apparaat altijd al schoon na gebruik? Dan verandert er voor jou niet zoveel. Fitnesscentra zullen alleen nog meer schoonmaakmiddelen neerzetten. Je hoeft daar dus minder ver naar te lopen. Ondanks dat bewegen natuurlijk het doel is van je komst. Het ene fitnesscentrum zal er voor kiezen om iedereen schoonmaakmiddel mee te geven, de andere verspreidt dit over de ruimte. Je zit dus altijd op een superschoon apparaat.

Fitness in corona-tijd

Ga uit je dak, niet uit je vak!

Om te zorgen dat mensen niet per ongeluk te dicht bij elkaar komen maken fitnesscentra vakken op de vloer. Dan weet je precies waar je je oefeningen veilig kunt uitvoeren. Veel groepslessen zullen ook zo gemaakt worden dat je in het vak kunt blijven. Het lachen om die sporter die links en rechts door elkaar haalt, dat is er niet meer bij.

Oprechte interesse

Bij binnenkomst mag je oprechte interesse verwachten. Met iedereen die binnenkomt wordt een controlegesprek gevoerd. Even een check of je vrij bent van symptomen, zodat iedereen veilig kan sporten. Zit de fitnessmedewerker achter een balie? Dan staat op die balie een mooie plexiglasplaat.

Opfrissen na je work-out

Zit je tijdvak erop? Dan heb je er (als het goed is) weer een goede training op zitten. Het is wel zo fijn om je na die tijd te kunnen douchen en omkleden in een van de kleedruimtes. Dit is mogelijk, sportlocaties mogen jou in hun kleedruimtes ontvangen. Geen reden dus om je niet lekker in het zweet te werken! Let's go!

De bar is... geopend

Zit er gezellige horeca bij je sportschool? Deze mag open en volgt dan dezelfde regels als de rest van de horeca. Je kan jezelf dus belonen met die lekkere smoothie na afloop. Je moet alleen wel binnen het tijdvak van je reservering blijven.

Wil jij elke maand een gezonde dosis inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze inspiratiemail!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.