Artikel

Gepubliceerd op: 18 juni 2020

Hoe kies je een fitnesscentrum in corona-tijd?

De fitnesscentra mogen per 1/7 hun deuren weer openen en jij wil graag aan de slag! Goed plan. In deze blog helpen we je om een goede keuze te maken.

Fitnesscentrum kiezen in corona-tijd

Wat motiveert je?

Je gaat sporten én je wil dat vol blijven houden! Er zijn twee strategieën waarmee je dat lukt. Het mooiste is, ze kunnen ook nog samen gaan. De eerste strategie is door het echt leuk te vinden. Het is dus goed om even na te denken over wat je leuk vindt. Ben je daar nog niet over uit, kies dan bijvoorbeeld voor een fitnesscentrum met veel opties. Ongetwijfeld is er iets wat je leuk vindt!

De andere strategie is het focussen op resultaat. Dan helpt het als je voortgang actief gemeten wordt. Dat kan bijvoorbeeld door een regelmatig contact met je trainer of door digitale apparatuur (zoals Milon of Egym). Op die manier herken je het resultaat waarschijnlijk sneller dan dat je het in de spiegel ziet. Het effect in de spiegel komt dan vanzelf!

Sporten in corona-tijd

De sportscholen zijn aangepast aan de corona-maatregelen. Houd er dus rekening mee dat je een sportmoment moet reserveren en bij binnenkomst je handen moet wassen of desinfecteren. Het bewaren van afstand is natuurlijk ook van kracht in de sportcentra.

De coronamaatregelen bieden ook voordelen. Veel sportscholen zijn begonnen met een uitgebreider buitenaanbod. Zo combineer je die geweldige instructeur met lekker buiten zijn. Het voordeel van het reserveren is dat het nooit te druk is. Je kunt gewoon lekker je programma afwerken. Meer over fitness in corona-tijd lees je hier.

Bedrijfsfitness

Een sportabonnement is een behoorlijke investering. Gelukkig kiezen veel werkgevers ervoor om hieraan bij te dragen. Is je werkgever aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland (BFNL)? Dan heb je keuze uit het grootste sportnetwerk van Nederland en kan je lekker sporten met korting. Schrijf je eenvoudig in via Mijnfitnessplan. Zeker weten of jouw werkgever al meedoet? Doe de werkgevercheck!

Oriënteren

De oriëntatie begint op de MijnFitnessplan-pagina van jouw werkgever. Daar vind je waar je allemaal kan sporten. Daarna is het slim om bij de centra die je het meest interessant vindt straks eens langs te gaan. In deze corona-tijd is het handig om van te voren even te bellen wanneer je langs kunt komen. Dan weet je zeker dat je veilig een rondleiding kunt krijgen. De fitnessprofessional kan je dan ook alles vertellen over de genomen maatregelen. Het abonnement sluit je makkelijk af op MijnFitnessplan en loopt dan via je werkgever. Dat is een stuk voordeliger!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.