Artikel

Gepubliceerd op: 15 maart 2023

Lunchwandelinspiratie nodig? Wij geven 9 tips

“Wie gaat er mee naar buiten?”, “Ik moet even naar het centrum.”, “Ik loop wel mee, rondje stadion?” Dit zijn woordenwisselingen die dagelijks tussen 12:00 uur en 13:00 uur te horen zijn bij ons op de werkvloer. Groepjes worden gevormd om even de benen te strekken, een frisse neus te halen en bij te praten. En we zijn niet de enigen. Tussen de middag is het druk op de stoep met mensen die even een lunchwandeling maken. Kantoormensen? Vaak wel. Maar waarom zou je niet een rondje lopen op je vrije dag? We vertellen je meer over de voordelen van wandelen en geven 9 tips om jouw wandeling tijdens de lunch leuker te maken.

Beweegrichtlijnen

'Bewegen is goed, meer bewegen is beter' is het credo omtrent de beweegrichtlijnen. Met ons rondje in de pauze komen we in ieder geval al aan 30 minuten matig intensief bewegen. En dat is toch mooi meegenomen! Als je een fanatiek ‘stappentellerdrager’ bent, dan ben je je ervan bewust hoeveel stappen je misloopt als je toch besluit binnen te blijven. Én dat je dit eigenlijk op en ander moment weer moet inhalen. Dat is niet voor iedereen een probleem, maar als je met de auto naar je werk komt, veel op je bureaustoel zit en ’s avonds al dan niet een uurtje gaat sporten, dan weegt dat uurtje sporten niet op tegen de hele dag zitten. Wees je hiervan bewust en probeer overdag zoveel mogelijk stappen mee te pakken.

Inspiratie voor de lunchwandeling: 9 tips

1. Benut het lunchwandelen voor een gezellig praatje met collega’s die je nog niet zo goed kent. 
2. Probeer verschillende routes uit en kijk eens goed om je heen. Waarschijnlijk vallen je dingen op die je eerder nooit hebt opgemerkt.
3. Kom je op jouw route een outdoor gym tegen? Perfect, doe een paar snelle oefeningen.
4. Ga lopend vergaderen, het werkt inspirerend!
5. Groet de mensen die je tegenkomt.
6. Regel paraplu’s op het werk, een paar regendruppels houden je niet meer tegen.
7. Stel je open voor de natuur. Maak een foto van de lucht, het uitzicht, jonge meerkoeten in het water of andere dieren op de route, en deel het op intranet. Enthousiasme werkt aanstekelijk!
8. Gebruik een stappenteller. Echt, het werkt. Je gaat er meer door wandelen. Zeker als je doelen stelt.
9. Beloon jezelf als je je doel hebt behaald.

Een fris hoofd

Behalve dat wandelen goed is voor je fysieke gesteldheid, waait er ook een frisse wind door je hoofd. Goed voor de mindset! Je laadt er mentaal van op en er ontstaat weer ruimte voor nieuwe ideeën. Het verlaagt het stressniveau, hart en longen zijn erbij gebaat en het is goed voor je humeur. Wat houdt je nog tegen?

Need to say more? Geniet van jouw lunchwandeling!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.