Ontspannen naar je werk met yoga | Bedrijfsfitness Nederland

Oefening

Gepubliceerd op: 30 april 2019

Ontspannen naar je werk met yoga

Ultiem ontspannen? Of zoek je een goede tegenhanger voor een gebalanceerd sportschema? Kom compleet tot rust terwijl jij je spieren traint met yoga! Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Met al een paar yogahoudingen krijgt je lichaam de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Yoga is niet prestatiegericht en je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn. Je rekt, strekt en spant allerlei spieren om je lichaam fit en flexibel te maken. We vroegen trainster Ryanne om tips. Namasté!

Ontspanning en inspanning met yoga.
Ontspanning en inspanning met yoga.

3 yoga oefeningen om mee te starten

  1. Zonnegroet: de zonnegroet is een serie van rustige, vloeiende bewegingen, gecoördineerd door de ademhaling. Het doel van de zonnegroet is het opwarmen van de ruggengraat en het verhogen van de energie in het lichaam. Bekijk de instructievideo van Ryanne.

  2. Neerwaartse hond: Dit is een veelzijdige houding die energie door het hele lichaam laat stromen en de schouders, rug, polsen, handen, hamstrings en kuiten stretcht. De houding gaat stijfheid in de benen, rug en schouders tegen. Deze houding is effectief tegen hoofdpijn, slapeloosheid, sommige soorten rugpijn, stress en vermoeidheid.

  3. Plankhouding: de plankhouding is zeker een belangrijke houding om te doen tijdens je dagelijkse yoga oefeningen. Aanrader is om eerst in de neerwaartse hond te beginnen. Vanuit deze houding kom je gemakkelijker in de Yoga Plank. De plankhouding is een krachtige houding. Coördinatie van het hele lichaam is belangrijk om de houding correct uit te voeren. Bron: Happy With Yoga

Waarom yoga?

Veel mensen denken dat ze niet lening genoeg zijn voor yoga. Maar je lichaam heeft gewoon tijd nodig om zich te ontwikkelen. Yogaposes zijn zo ontworpen dat ze je lichaam sterker en flexibeler maken, zonder je lichaam en grenzen in gevaar te brengen. Belangrijk is de juiste combinatie van kracht, mobiliteit en evenwicht. De voordelen van yoga:

  • Mentaal en fysiek fitter
  • Fit, flexibel en sterk lichaam
  • Positief effect op je voeding, slaap en algehele gezondheid
  • Verbetert je prestaties en vermindert stress
  • Verlicht pijn en blessures

Aan de slag met yoga

Je weet nu wat yoga is en wat het voor je kan betekenen. De combinatie van een goed voelend lichaam en geest is hét recept voor gezondere manier van leven!

Wil je yoga eens uitproberen? Vraag in jouw sportschool naar de mogelijkheden of kijk of er yoga centra bij jou in de buurt zitten! Dankzij bedrijfsfitness sport je al snel tot 50% goedkoper. Check meteen of je in aanmerking komt


Bekijk video

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.