Artikel

Gepubliceerd op: 05 maart 2020

Sportmaatje maakt sporten leuker en makkelijker

Dat sporten goed voor je is, is natuurlijk allang geen geheim meer. Maar soms heb je van die dagen dat je er écht geen puf voor hebt en de motivatie ontzettend ver te zoeken is. Herken je dat? Dan is de kans groot dat je er veel aan hebt om met een sportmaatje te sporten. Dat heeft namelijk allerlei voordelen, die we in dit artikel bespreken. Ook geven we je een aantal leuke oefeningen die je samen met je sportmaatje kunt doen.

Sportmaatje maakt sporten leuker en makkelijker

Gebrek aan motivatie? Zoek een sportmaatje!

Misschien ben je het jaar begonnen met een goed voornemen om meer te gaan sporten. Omdat je gezonder wilt leven, wat gewicht wilt kwijtraken of omdat het ervoor zorgt dat je simpelweg lekkerder in je vel zit. Helaas komen veel mensen erachter dat de motivatie na een tijdje langzaam minder wordt, waardoor je misschien wel weer helemaal stopt met sporten. Met een sportmaatje blijft je motivatie op peil, maar dat is niet het enige voordeel.

3 voordelen van sporten met een sportmaatje

We hebben de 3 grootste voordelen voor je op een rij gezet!

2 keer de goede voornemens
Uit onderzoek van de universiteit van Aberdeen blijkt dat mensen die samen sporten minder sportsessies overslaan dan mensen die alleen sporten. Je sportbuddy kan je net dat zetje geven dat je nodig hebt als je geen zin hebt. Je wilt je maatje niet teleurstellen, toch?

Je maakt elkaar beter
Als je samen sport, ga je automatisch beter je best doen. Je wilt je bewijzen tegenover je sportpartner of laten zien dat je echt sterker of beter bent. Dit werkt het beste als je aan elkaar gewaagd bent, zodat je continu elkaars prestaties stimuleert.

Je kan buddy-oefeningen doen
Wat sporten met een maatje nog leuker maakt, is dat je oefeningen kunt doen die je alleen niet lukken. Zo zorg je voor extra afwisseling en intensiteit in je workout, wat het leuker en zinvoller maakt

De leukste oefeningen om samen te doen

Er zijn veel oefeningen die je bijvoorbeeld in de sportschool samen met je maatje kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld allebei een side plank doen en daarbij een halter doorgeven, onder de arm door waarop je steunt. Dit maakt de standaard side plank ineens een stuk intensiever!

Ook kun je bijvoorbeeld met je rug naar elkaar squatten, om vanuit die positie een medicijnbal aan je partner te geven. Je gebruikt hierbij onder andere je schuine buikspieren, die je dan ook snel zult voelen. De instructeurs in de sportschool kunnen je waarschijnlijk nog wel meer leuke oefeningen uitleggen.

Ga je liever niet naar de sportschool? Dan werkt het ook heel goed om samen aan yoga, crossfit of een andere leuke sport te doen. Heb je al eens gekeken naar het aanbod bij jou in de buurt wanneer je werkgever zich heeft aangemeld bij Bedrijfsfitness Nederland?

Work hard, get healthy - Bedrijfsfitness Nederland

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen van Bedrijfsfitness Nederland? Schrijf je dan in voor onze inspiratiemail!

Is mijn werkgever aangesloten?

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.