Artikel

Gepubliceerd op: 11 oktober 2022

Tips om de juiste sportschool te kiezen

Ben je op zoek naar een (nieuwe) sportschool? Dan is de eerste stap direct een belangrijke: een sportschool kiezen die past bij jou. Hoe beter een sportschool bij je past, hoe groter de kans is dat je ook daadwerkelijk gaat sporten. Om jouw keuze iets eenvoudiger te maken hebben we een aantal praktische tips!

Bepaal je trainingsdoel

Ga je voor meer conditie, meer kracht of train je om het sociale aspect? Of een combi? De ene sportschool focust zich juist op krachttraining, terwijl de andere sportschool meer cardio-apparaten heeft of een breed scala aan groepslessen. Bedenk van tevoren wat je doel is, zodat je alvast wat opties van je lijstje kan afstrepen.

Kies jouw sportmoment en -locatie

Beslis van tevoren wanneer jij wil gaan sporten. Is dit voor of na je werkdag? Of juist in het weekend? Kies op basis hiervan een sportschool dichtbij huis, of juist bij je werk. Een sportschool dichtbij maakt de stap om regelmatig te sporten kleiner. Check ook de openingstijden van de sportschool; niet alle sportscholen zijn 24/7 open.

Welke mogelijkheden wil je?

Sportscholen verschillen onderling in prijs. Dat komt vaak door de service en mogelijkheden. Bijvoorbeeld extra begeleiding van fitnessinstructeurs, de optie om groepslessen te volgen, hightech apparatuur, de locatie, een sauna, kinderopvang en nog veel meer. Misschien ben je juist op zoek naar extra opties en goede service, of juist helemaal niet en hoef je alleen de basics. Bekijk de website of socials van een sportschool om te zien wat ze allemaal aanbieden.

Vergeet de reviews niet

De website en socials van een sportschool geven alvast een indicatie, maar ook reviews van klanten zijn waardevol. Zo krijg je een ook een goed beeld van de mensen die er sporten naast het beeld van de sportschool zelf.

Sport een keer op proef

Online kun je vast al wat informatie vinden. Toch is het lastig om echt een beeld te vormen hoe het ├ęcht is. Bij de meeste sportscholen kun je een proefles- of week doen, zodat je eerst de sfeer kan proeven. Een eenvoudige manier om te kijken of het goed voelt!

Check of je kan sporten met korting

Beslissing gemaakt? Check of je via je werkgever via Bedrijfsfitness Nederland kan sporten met korting. We hebben ruim 4.000 sportlocaties in ons netwerk; grote kans dat de sportschool waar jij wilt sporten er ook bij zit!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.