Oefening

Gepubliceerd op: 25 juni 2019

Oefeningen met Battle Ropes

Pak veel spiergroepen tegelijk aan én werk aan je uithoudingsvermogen met Battle Rope oefeningen. De touwen zijn goed om verschillende variaties uit te kunnen voeren en te werken aan jouw sportieve doelen. Het is dé perfecte manier om even lekker los te gaan in jouw sportlocatie, want dit is zeker een pittige oefening! Trainster Tessa vertelt je meer over de workout om de oefeningen goed uit te kunnen voeren. 

Leef je uit bij jouw sportlocatie!
Leef je uit bij jouw sportlocatie!

Tips voor het uitvoeren van oefeningen met Battle Ropes

De Battle Rope kun je voor veel verschillende oefeningen gebruiken, waarbij je een aantal dingen goed moet onthouden:

  1. Zorg voor een rechte rug, zo voorkom je rugblessures
  2. Houd je schouders op dezelfde plek en beweeg vanuit je armen
  3. Zorg voor een hoge intensiteit van de oefening
  4. Voer de oefeningen gecontroleerd uit
  5. Wissel periodes af met voldoende rust (15-20 seconden)

Hoe start je met de Battle Ropes?

Om kennis te maken met de Battle Ropes starten we met de basisoefening: de Alternating Waves. Krijg de touwtjes in handen! Are you ready?

Ga richting de verankering van het touw staan, met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en je knieën licht gebogen. Neem in elke hand een uiteinde van het touw en zorg ervoor dat je handpalmen naar binnen wijzen. Til je armen om en om op tot aan schouderhoogte en laat ze dan ook om en om weer zakken. Hierdoor creëer je een afwisselende golfbeweging in het touw. Doe dit zo snel en hard als je kunt, terwijl je ervoor zorgt dat je een juiste houding vasthoudt en de beweging goed uitvoert. Begin met sets van 15 seconden en maak deze steeds langer naarmate je het beter vol kunt houden en meer gewend raakt aan de beweging. Maak deze oefening extra zwaar door je knieën verder te buigen en in een squat positie te komen.

Waar komen de Battle Ropes vandaan?

Trainen met Battle Ropes is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten, waar ze veel gebruikt worden door football spelers en MMA vechters. Ondertussen wordt de Battle Rope ook veel gebruikt bij crossfit en fitness, om een leuke en intense variatie aan een gebruikelijke cardiotraining toe te voegen. Met de Battle Rope maak je een zwaaiende beweging, waardoor het bovenlichaam goed versterkt wordt. Je voelt gegarandeerd al na 30 seconden dat deze workout je veel gaat bieden.

Klaar om de Battle Ropes uit te proberen?

Probeer het dan vooral eens in een sportschool bij jou in de buurt. Via bedrijfsfitness bespaar je al gauw 50 procent op een sportschoolabonnement en ben jij er straks niet weg te slaan. Check meteen of je in aanmerking komt.


Bekijk video

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.