Van motivatie naar voldoening | Bedrijfsfitness Nederland

Artikel

Gepubliceerd op: 08 maart 2019

Van motivatie naar voldoening

‘Gemotiveerd pakte ik mijn tas in om naar de sportschool te gaan. Outfit, check! Bidon en pasje? Yes, allemaal bij me. Eenmaal in de sportschool zonk de moed in mijn schoenen. Heel leuk al die apparaten, maar waar moet ik in vredesnaam beginnen?’

Stel jezelf een doel

Hoe gemotiveerd ben jij in jouw sportschool? Start jij doelgericht aan een vaste trainingsronde? Of breekt bij jou het zweet ook al uit als je er aan denkt? Doelgericht te werk gaan is key voor optimale resultaten. Je trekt niet voor niets je sportschoenen aan om eens even lekker aan je lijf te werken. Begin bij de basis door jouw sportdoelen inzichtelijk te maken. Bij het opstellen van je doelen is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Jouw lichaam is namelijk uniek! Stel persoonlijke doelen op, gebaseerd op jouw lijf. Wij dagen je graag uit… probeer deze sportdoelen eens meetbaar te maken. Wat wil jij bereiken in de komende maand(en)?

Uitdaging: wat zijn jouw doelen en hoe maak je ze meetbaar?
Uitdaging: wat zijn jouw doelen en hoe maak je ze meetbaar?

Weet wat je doet

Voor optimale resultaten is het erg belangrijk dat je bij elke oefening goed weet hoe je ze uit moet voeren en weet waar je om moet denken. Ga je na een goede warming-up het krachthonk in en kies je bewust voor bepaalde spiergroepen? Of maak jij stappen op de loopband? Durf verandering aan te brengen in jouw vaste sportroutine. Door je spieren regelmatig anders te trainen kun je misschien je resultaten wel verbeteren! Leg ze eens voor aan een expert bij jouw fitnesscentrum. Jouw sportschool kan je namelijk de juiste professionele hulp bieden om je spieren uit te dagen om er nog nét dat tandje extra bij te kunnen zetten, op de juiste manier, om ongewenste blessures te voorkomen… én jouw doelen waar te maken.

Niets is onmogelijk, jouw doelen mogen ambitieus zijn. Deel ze op in subdoelen
Niets is onmogelijk, jouw doelen mogen ambitieus zijn. Deel ze op in subdoelen

Luister naar je lichaam

Luister voor, tijdens én na je training naar je lichaam. Om keer op keer je grenzen te verleggen om dichter bij je doelen te komen, zul jij je lijf moeten trakteren op de juiste brandstof. We willen gas geven, nietwaar? Tijdens het sporten verbrand je veel calorieën en gebruik je je spieren. Je spieren hebben energie nodig om te kunnen groeien, pas je voedingspatroon hierop aan. Wanneer je je doelen op- of bijstelt zul je ook zeker spierpijn kunnen ervaren, de dag na je work-out. Zie dit als een beloning voor jouw lekkere training. Je hebt er het uiterste uit gehaald. Geef je spieren een boost door na je training een eiwit- en koolhydraatrijke maaltijd te nuttigen. Daarmee verhoog je het spierherstellend vermogen. Neem bijvoorbeeld een bakje kwark met banaan of ga voor een lekkere pasta.

Aan de slag!

“I don’t sweat, I sparkle”, heel goed… houd deze motivatie vast! Maar vergeet niet om je vocht op peil te houden door voldoende water te blijven drinken. Ga een sportieve uitdaging niet uit de weg, voor je het weet kom je weer met een lekkere dosis positieve energie je sportschool uit lopen. Stel jezelf een doel, zorg dat je weet wat je doet en hoe je dat doel bereikt en blijf altijd luisteren naar je lichaam. Streef naar voldoening, you’re unstoppable!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.