Artikel

Gepubliceerd op: 10 november 2020

Voorkom bewegingstekort door thuiswerken

Heel werkend Nederland werkt momenteel zo mogelijk thuis en vermijdt contactmomenten. Dit heeft een enorme impact op je lijf en je hoofd. Misschien merk jij dit ook al. Des te belangrijk om voor een (aangepaste) routine te zorgen en te blijven werken aan je gezondheid. Wij geven je tips om ook tijdens ‘de thuiswerkdagen’ fysiek en mentaal fit te blijven.

Voorkom bewegingstekort door thuiswerken

'Thuiswerken' aan je gezondheid

Zorg allereerst thuis voor een ergonomisch verantwoorde werkplek. Een bureau met de goede hoogte en een bureaustoel afgestemd op jouw lijf. Daarnaast is de hoogte van je beeldscherm belangrijk om een goede houding aan te houden en niet met een gebogen rug of onderuitgezakt naar je scherm te kijken.

Kom ook af en toe van je werkplek af. Vóór de coronaperiode bleek dat Nederlanders gemiddeld al 9 uren zitten per dag, die cijfers zijn er niet beter op geworden. Ga tijdens een meeting bijvoorbeeld eens een wandeling maken als je geen notulen hoeft te maken. Je zal zien dat je door de beweging nog een stuk productiever wordt ook! Bij Bedrijfsfitness Nederland hebben we normaal gesproken op kantoor ieder uur een plankminuut. Thuis heb je meer afstand tot je collega’s, maar kan je jezelf ook zeker blijven uitdagen. Zet bijvoorbeeld ieder uur een wekker en kies elke keer voor een andere oefening. Ideaal om even van je stoel af te komen en je productiviteit een boost te geven.

Pauzewandeling

Lekker even de benen strekken, de wind door je haren en je gedachten verzetten van werk. Een pauzewandeling doet je goed en zorgt ervoor dat je weer fris op je werkplek verschijnt. Het zorgt bovendien voor meer ruimte in je hoofd en meer creativiteit. Deed je al aan pauzewandelen? Houd dit dan ook thuis aan. Het is thuis waarschijnlijk heel verleidelijk om onderuit op de bank te ploffen. Maar even uit je thuis-/werkomgeving is niet verkeerd! Bovendien verbrand je er ook nog een leuk aantal calorieën mee.

Pauzewandeling op thuiswerkdagen

Naar de sportschool

We zijn erg blij dat de overheid het belang van beweging erkent, door de individuele sporten in deze periode nog wel mogelijk te maken. Lekker bewegen voor een fitter lijf en een gezonde mindset. Dit zorgt er bovendien voor dat je meer (werk)geluk ervaart! 

Informeer bij je sportschool wat de mogelijkheden zijn en reserveer jouw sportmoment. Er zijn ook veel aanbieders die je thuis kunnen voorzien van online lessen. Veel sportplezier!

Let's share!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.