Werk aan je gehele fitheid met boksen | Bedrijfsfitness Nederland

Oefening

Gepubliceerd op: 12 juni 2019

Boksen: goed voor je zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen

Toe aan een beetje variatie in je workout? Dan is boksen de uitkomst voor jou. Met boksen werk je aan je uithoudingsvermogen en ontwikkel je super sterke buikspieren. Bovendien is het beoefenen van deze sport de ideale manier om aan je gehele fitheid te werken. Je kunt deze oefeningen lekker in je eigen sportschool uitproberen. We vroegen trainer Raoul om tips.

Ga voor algehele fitheid!
Ga voor algehele fitheid!

Waarom boksen?

Boksen geeft een kick en brengt je zelfvertrouwen omhoog. Bovendien blijkt dat boksen, uit een selectie van 60 verschillende sporten, de meeste algehele fitheid vereist. Uithoudingsvermogen, snelheid, behendigheid, kracht en oog-hand coördinatie zijn allemaal onderwerpen waar je onvermijdelijk mee te maken krijgt tijdens het beoefenen van deze sport.

Waar begin je?

Boksen begint bij een goede basis positie. Probeer een klein beetje op je voorvoeten te staan en leg je kin op je borst net als bij duiken. Houd je handschoenen voor je gezicht op een manier waarop je er met je ogen nog overheen kunt kijken. Maak vanuit daar mooie gestrekte armen en lange halen tegen de bokszak. Probeer vanuit je heupen in te draaien. Herhaal deze oefening en wissel deze af met verschillende combinaties zoals de Jab, Cross of Uppercut.

Jab
Begin in de sportschool met een aantal basisstoten. Een hele belangrijke daarin de ‘Jab’. Je stoot daarvoor recht vooruit met je voorste, niet dominante hand.

Cross
De ‘Cross’ lijkt erg op de Jab maar voer je uit met je dominante hand. Draai je heup een beetje en maak een kruisstoot. Bij een ‘hoek’ breng je je arm in een hoek van 90 graden om je doel te raken en maak je de stoot door gebruik te maken van zowel je onder- als bovenlichaam.

Uppercut
Ten slotte heb je nog de ‘Uppercut’, Hierbij neem je de bokshouding aan en maak je een stoot van onder naar boven waarbij de meeste kracht vanuit je benen komt. 

Zin om boksen uit te proberen?

Probeer het dan vooral eens in een sportschool bij jou in de buurt. Via bedrijfsfitness bespaar je namelijk al gauw 50 procent op een sportschoolabonnement en ben jij er straks niet weg te slaan. Check meteen of je in aanmerking komt


Bekijk video

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.