Nieuws

Gepubliceerd op: 13 juni 2023

Bedrijfsfitness Nederland neemt het High Five Fitness Network over

- Persbericht -

Een belangrijke verandering in de Nederlandse bedrijfsfitnessmarkt moet zorgen voor meer vitaliteit op de werkvloer. Bedrijfsfitness Nederland (BFNL) neemt High Five Fitness Network (HFFN) over. Door deze overname verstevigt BFNL haar positie als marktleider in bedrijfsfitness.

1,5 miljoen werknemers kunnen voordelig sporten via BFNL

BFNL maakte de afgelopen jaren al een flinke groei door. Door de overname worden nog eens 500 werkgevers toegevoegd aan het totaal van 3000. Maar liefst 1,5 miljoen werknemers in Nederland hebben nu de mogelijkheid om via BFNL met flink financieel voordeel te sporten. Bijvoorbeeld dankzij belastingvoordeel, korting van de werkgever, of een combinatie van beide. Het voordeel is gemiddeld 50%, met zelfs uitschieters naar 70-80%.

“Dat gezondheid een actueel topic is op de werkvloer, staat vast. Zeker in de huidige, krappe arbeidsmarkt is bedrijfsfitness echt een belangrijke arbeidsvoorwaarde gebleken. Werkgevers laten hiermee zien dat ze willen investeren in de gezondheid van hun werknemers. We maken het werkgevers makkelijk en aantrekkelijk om een voordelig sportabonnement te kunnen aanbieden, waarbij werknemers alle keuzevrijheid hebben.” - Jacco Borger, Commercieel Directeur/Oprichter

Maatschappelijke impact maken

Voor de werkvloer en voor de arbeidsmarkt betekent de overname een verrijking in bedrijfsfitness mogelijkheden. Met de verkoop van HFFN kan zusterbedrijf High Five Health Promotion zich volledig richten op incompany bedrijfsfitness en gezondheidsdiensten. Tegelijkertijd heeft BFNL met een netwerk van 3.700+ sportlocaties een ongeëvenaard outcompany bedrijfsfitness aanbod. De overname geeft beide bedrijven de mogelijkheid zich te focussen op hun kernactiviteiten en maatschappelijke impact te maken door heel werkend Nederland fit te krijgen én te houden.

“Het sportnetwerk is ontzettend belangrijk voor ons en altijd al geweest. We kennen hierin een jarenlange, gezonde samenwerking met sportlocatie eigenaren en sinds een paar jaar ook online sportaanbieders. Upcoming is nu het flexibele sporten, waarbij je met één abonnement zelfs bij meerdere aanbieders terecht kan. Net als onze leden, zijn wij als bedrijf ook altijd in beweging om in te spelen op de nieuwste sporttrends.” - Klaas Hamstra, Algemeen Directeur/Oprichter

Meer dan 95% van alle fitnesscentra in Nederland zijn aangesloten bij BFNL. Daarnaast ook vele fitness gerelateerde aanbieders, zoals yogascholen of bootcamp clubs. De van HFFN overgenomen klanten en hun werknemers kunnen daarmee een verdubbeling van het sportaanbod tegemoet zien.

Reflecterend op de beslissing om het Fitness Network te verkopen, zegt High Five’s CEO Bart Groen: “Het was belangrijk voor ons om een partner te vinden met een sterk track record in outcompany bedrijfsfitness en we zijn ervan overtuigd dat BFNL hiervoor de best mogelijke partner is. De verkoop zorgt ervoor dat wij ons nog meer kunnen focussen op onze core business in incompany bedrijfsfitness en wellbeing interventies, waarmee we de impact die we dagelijks op onze klanten hebben, verder vergroten.”

Een gezonde zaak; voor werkgever, werknemer en sportlocatie

Bedrijfsfitness Nederland werd in 2007 opgericht en kent sindsdien een sterke groei. Zij hebben tweemaal op rij een FD Gazellen award in ontvangst mogen nemen voor snelst groeiende bedrijf in hun categorie. Met hun credo ‘Een gezonde zaak’ willen zij heel werkend Nederland aan het sporten krijgen. Sinds 2019 maakt het van oorsprong Friese bedrijf onderdeel uit van de internationale Exercite Groep. Samen vertegenwoordigen zij ruim 10.000 sportlocaties en 6.500 bedrijven.

Klaas Hamstra (links) en Jacco Borger (rechts) van BFNL
Klaas Hamstra (links) en Jacco Borger (rechts) van BFNL

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.