Comfortabel sporten: 4 tips | Bedrijfsfitness Nederland

Artikel

Gepubliceerd op: 22 augustus 2022

Comfortabel sporten: 4 tips

Sporten is gezond en leuk, comfortabel sporten is nog leuker! Wanneer je gaat sporten dan wil je dit natuurlijk op een goede manier doen, zo voorkom je blessures en houd je de motivatie lekker hoog. Benieuwd hoe je dit kunt doen? We hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet. Zo kom jij zeker weten comfy je sportsessie door!

1. De juiste kleding

Welke kleding comfortabel draagt, hangt af van de temperatuur tijdens het sporten. Het weer in Nederland kan onvoorspelbaar zijn, dus met verschillende laagjes zit je altijd goed. Kies in de zomer bijvoorbeeld voor een luchtig T-shirt, neem een winddicht jack mee als er een stevige wind staat, en draag in koudere periodes thermokleding. Ga voor kleding waar jíj je goed in voelt! 

2. Fijne tools

Maak tijdens je oefeningen gebruik van tools om deze comfortabel uit te voeren, en kies de juiste attributen voor jouw sportsessie. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een matje tijdens het uitvoeren van crunches en een sporthorloge die je prestaties bijhoudt. Zo voorkom je blessures en zorgt het ook nog eens voor een extra zetje motivatie.

3. Turn up the music!

Het luisteren van muziek zorgt voor een fijn gevoel door stimulering van de beloningssystemen in je hersenen. Er ontstaat een hogere productie van dopamine waardoor je je beter voelt. Ook stimuleert het ritme van muziek de motorische gebieden van de hersenen. Dit ritme helpt je om je energie efficiënter in te zetten. Muziek leidt je dus af van vermoeidheid en vergroot het uithoudingsvermogen, zet die beats maar aan!

4. Een goed gevulde fles

Die bidon gevuld met water kan niet ontbreken wanneer je sport en dit geldt voor alle seizoenen van het jaar. Of het nu zomer of winter is, stay hydrated! Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen in je lichaam naar de cellen worden vervoerd en dat de afvalstoffen worden afgevoerd. Daarnaast heeft je lichaam water nodig om jouw lichaamstemperatuur op peil te houden, super belangrijk tijdens het sporten! Lees hier hoeveel water je precies moet drinken tijdens het sporten.

Bronnen: 
Jan Tinge, R. (2021, 17 augustus). Zorgt muziek voor een betere sportprestatie? FIT.nl. https://www.fit.nl/krachttraining/muziek-sporten
K. (2021, 26 mei). Waarom kraanwater goed is voor je hart, brein en stofwisseling. KRNWTR+ Waterdispensers. https://www.krnwtr.nl/watertappunt-kennisbank/water-drinken/waarom-is-kraanwater-goed-voor-je-hart-je-brein-en-je-stofwisseling/

Let's share!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.