Artikel

Gepubliceerd op: 25 augustus 2023

Geen tijd om te sporten? Bekijk deze tips!

Tijd om te sporten? Vergeet het maar! Werken, de kinderen naar bed brengen, het huis schoonmaken en ergens ook nog even ontspannen, dan is jouw dag wel weer voorbij. Toch is het prima mogelijk om ook in een druk leven nog genoeg te bewegen. Lees snel onze tips om sport en werk te combineren.

Het belang van bewegen

Een druk leven kan best stressvol zijn. En als je na een lange dag eindelijk op de bank kunt ploffen, verkies je dat vaak boven sporten. Heel erg logisch en menselijk, maar het is niet voor niets dat je nu dit artikel leest. Sporten is namelijk erg belangrijk. Regelmatig bewegen is goed voor je brein, helpt bij het reguleren van je gewicht, vermindert het risico op ziekten, versterkt spieren en botten en maakt het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om die zware tas boodschappen te tillen.

Het goede nieuws als je geen tijd hebt om te sporten? Dat een beetje bewegen al beter is dan helemaal niet bewegen. Met onze tips wordt het eindelijk haalbaar om voldoende beweging te krijgen.

Doe mee met de kinderen

Heb je kinderen? Dan zijn ze de ideale stok achter de deur om meer te bewegen. Doe met ze mee tijdens een potje voetbal of als ze op de trampoline rondstuiteren. Vaak is dat al genoeg om je hartslag te laten stijgen, en anders plak je er nog een rondje ‘tikkertje’ aan vast! Er zijn nog veel meer manieren om sporten te combineren met een gezin.

Wandelvergadering

Vergaderen, het is waarschijnlijk niet je grootste hobby. Maar wat als je de volgende vergadering nu eens combineert met een wandeling? Dat is niet alleen een prettige manier om even van je bureau weg te zijn en wat beweging te krijgen, er zijn zelfs aanwijzingen dat het helpt bij het voeren van lastige gesprekken.

Pak de trap

Geen tip die je nog nooit eerder hebt gehoord, maar het blijft een ontzettend goede manier om je hartslag even omhoog te krijgen: de trap pakken in plaats van de lift. Het is misschien wel de simpelste manier om wat extra beweging te krijgen.

Maak van het huishouden een workout

Als vergaderen al geen hobby is, dan is het huishouden doen dat zeker niet. Maar wist je dat je met huishoudelijke klusjes als stofzuigen of dweilen ook behoorlijk wat calorieën kunt verbranden? Misschien wordt het tegelijkertijd een minder vervelend klusje als je het doet omdat je er gezonder van wordt, en sla je twee vliegen in een klap.

Bingen terwijl je beweegt

Nog een goede manier om tijd te maken om te sporten, is om het te combineren met het kijken van je favoriete series of films. Je kunt bijvoorbeeld wat yoga-oefeningen doen, of zelfs push-ups of sit-ups om sterkere spieren te krijgen.

Bewegen op het werk

Als je een kantoorbaan hebt, zit je veel te veel. Daarom is het handig om regelmatig even te rekken en strekken. Dat is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je hersenen: vaak kun je je na een korte rek-pauze weer beter concentreren. Je kunt het ook nog serieuzer aanpakken, en bijvoorbeeld elk uur een minuut gaan planken. Misschien willen je collega’s meedoen en maken jullie er een mooie challenge van.

Over sport en werk combineren: wist je dat jouw werkgever via Bedrijfsfitness Nederland je een flinke korting kan bezorgen op een sportabonnement?

Bekijk direct of jouw werkgever al aangemeld is!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.