Dit wist je nog niet over yoga | Bedrijfsfitness Nederland

Artikel

Gepubliceerd op: 17 maart 2020

Yoga: dit wist je nog niet over ‘s werelds oudste workout

Of het echt de oudste workout ter wereld is, valt natuurlijk lastig te bepalen. Feit is wel dat yoga al meer dan 5000 jaar bestaat en nog steeds ontzettend populair is. Dat komt misschien door het feit dat het niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest. En dat er veel soorten yoga bestaan, zodat je altijd een vorm kunt kiezen die bij je past. In dit artikel duiken we in de wereld van yoga.

Yoga: dit wist je nog niet over ‘s werelds oudste workout

Populaire vormen van yoga

  • Hatha yoga: Dit is de meest basale vorm van yoga. Het gaat om een combinatie van een aantal basisoefeningen op basis van het ritme van je ademhaling.
  • Vinyasa yoga: Hierbij gaat het om een aantal houdingen die soepel in elkaar overlopen.
  • Power yoga: Deze vorm van yoga is een stuk sneller en intensiever, waardoor je vooral spieren kweekt.

Wat doet yoga voor je?

Wat yoga precies voor je doet, hangt uiteraard erg af van de soort die je doet. Bij de rustigere vormen werk je vooral aan je balans en souplesse. Deze vormen zijn ook meer gericht op het geestelijke aspect. Bij de intensere vormen gaat het vooral om kracht. Over het algemeen werk je met alle vormen van yoga wel aan je core en is het ook goed voor de ontwikkeling van je arm- en beenspieren. Ook je rug- en bilspieren worden bij een groot aantal houdingen flink op de proef gesteld. Tegelijkertijd wordt je over het algemeen ook een stuk flexibeler van yoga, omdat je je spieren rekt. Het is geen echte cardiotraining en er is ook geen competitief element. Daarentegen heeft het ook weinig negatieve impact op je gewrichten, dus is het voor veel mensen geschikt.

Voordelen van yoga

Regelmatig aan yoga doen, heeft een aantal bewezen voordelen. Zo zorgt het voor afname van stress en onrust in je lijf. Er zijn ook aanwijzingen dat het je concentratievermogen kan verbeteren. En vanwege de grote focus op je ademhaling, zou de manier waarop je ademt ook baat hebben bij yoga. Tot slot zou het de kwaliteit van je slaap en je houding kunnen verbeteren. Dit laatste is met name een prettige bijkomstigheid voor beroepen waar je overdag veel zit. Via veel van onze sportlocaties bieden we ook yoga aan. Is jouw werkgever aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland? Dan is de kans groot dat je bij jou in de buurt aan yoga kunt doen tegen een heel aantrekkelijk tarief.

Bekijk alvast deze drie oefeningen om thuis mee te starten! Trainster Ryanne geeft je tips.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen van Bedrijfsfitness Nederland? Schrijf je dan in voor onze inspiratiemail!

Work hard, get healthy - Bedrijfsfitness Nederland

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.