Klantervaring

Gepubliceerd op: 21 maart 2024

Één derde personeelsbestand ODBN in beweging

De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) staat voor een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Nu en in de toekomst. Deze missie heeft de organisatie vertaald naar concrete doelstellingen voor de medewerkers, waarbij vitaliteit een belangrijk thema is. “Wij vinden vitaliteit belangrijk omdat we graag willen dat onze medewerkers hun werk goed, gezond en veilig kunnen uitoefenen. Daarbij proberen we te ondersteunen waar we kunnen. Het aanbieden van bedrijfsfitness is hier een onderdeel van.” We spreken Evy van Iersel, senior communicatieadviseur bij ODBN, over het thema vitaliteit en hoe de samenwerking met Bedrijfsfitness Nederland hieraan bijdraagt.

Vitaliteit als speerpunt

Medewerkers zolang mogelijk behouden en goed kunnen inzetten, waarbij ze gezond zijn en lekker in hun vel zitten. Dat is een belangrijk speerpunt van de Omgevingsdienst Brabant Noord. Op verschillende manieren draagt de organisatie bij om dit te realiseren. En dit blijft niet onopgemerkt wanneer je het pand in Den Bosch binnenloopt. Goed gevulde fruitkistjes, een groene kantine, water met munt en citroen en een met zorg ingericht kantoor laten zien dat er oog is voor de vitaliteit van medewerkers. Ook het aanbieden van bedrijfsfitness is een belangrijk onderdeel vertelt Evy. “We zijn een jaar geleden gestart met Bedrijfsfitness Nederland omdat we het belangrijk vinden dat onze collega’s altijd kunnen sporten op een moment wanneer het hun schikt, maar ook op een locatie die het beste bij ze past.”

Medewerkers in beweging krijgen

Het aanbieden van bedrijfsfitness is natuurlijk al goed geregeld, maar om je medewerkers daadwerkelijk in beweging te krijgen, zal je de regeling moeten promoten. Vanuit Bedrijfsfitness Nederland worden er daarom diverse promotiematerialen ter beschikking gesteld, maar daar laat ODBN het niet alleen bij. “Wij enthousiasmeren collega’s op verschillende manieren om gebruik te maken van bedrijfsfitness. Zo brengen we de regeling regelmatig onder de aandacht op ons intranet en komt het ook terug in de gesprekken die we met mensen voeren. Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten rondom het thema vitaliteit. Zo proberen we zoveel mogelijk collega’s in de actiemodus te krijgen.” Niet zonder resultaat. Na een jaar tijd maakt al één derde van het personeelsbestand gebruik van de bedrijfsfitnessregeling.

"Omdat mensen altijd iets vlakbij huis kunnen kiezen, wordt er veel gebruik van gemaakt"

Evy van Iersel | Senior communicatieadviseur ODBN

ODBN + Bedrijfsfitness Nederland

“Wij ervaren de samenwerking met Bedrijfsfitness Nederland als heel prettig. De lijntjes zijn kort, we kunnen altijd zaken afstemmen wanneer er iets nodig is en het aanbod is natuurlijk zeer aantrekkelijk. Er zijn weinig beperkingen om niet te gaan, er is altijd wel een sportlocatie in de buurt die aanbiedt wat de medewerkers zoeken. Je ziet dat mensen ervan opknappen als ze sporten.” Als aanjager kan Evy zelf natuurlijk niet achterblijven. “Ik sportte al één dag per week met een personal trainer, en heb daarnaast nu ook een abonnement genomen bij mijn lokale sportschool via Bedrijfsfitness Nederland.”

Denk je ook na over een bedrijfsfitnessregeling?

Ontdek in onze brochure wat Bedrijfsfitness Nederland kan betekenen voor jouw organisatie.

Brochure aanvragen