Klantervaring

Gepubliceerd op: 28 mei 2024

Bedrijfsfitness draagt bij aan duurzaamheid APG

Als pensioenuitvoerder richt APG zich niet alleen op het financiële plaatje, maar staat ze ook stil bij haar bijdrage aan de samenleving. Denk hierbij aan verduurzaming, digitalisering en inclusiviteit. Deze betrokkenheid vertaalt zich door binnen de eigen bedrijfsvoering en daar is vitaliteit een belangrijk onderdeel van. “Bij APG staan we voor een duurzaam leven, waarin het welzijn van onze medewerkers centraal staat. Het aanbieden van bedrijfsfitness sluit hier perfect bij aan. Zo’n anderhalf jaar geleden zijn we gestart en veel collega’s maken er al gebruik van. Dat geeft aan hoe belangrijk het is.” We gaan in gesprek met Reggie Pieters, Projectofficer Marketing & Propositie bij APG, over het streven naar een duurzaam leven en hoe Bedrijfsfitness Nederland hieraan bijdraagt.

"Veel collega's maken er al gebruik van en dat geeft aan hoe belangrijk het is."

Reggie Pieters | Projectofficer Marketing & Propositie APG

Aandacht voor vitaliteit

Bij binnenkomst valt direct op dat ze bij APG oog hebben voor het welzijn van hun medewerkers. Er is een restaurant waar je een gezonde lunch kunt scoren, er zijn kistjes met vers fruit op iedere afdeling en er zijn sfeervol ingerichte werkplekken waar je zelfs met een fiets achter je bureau kunt werken. Ook is er genoeg ruimte voor ontspanning. Op verschillende plekken zie je collega’s fanatiek een potje tafelvoetballen en wordt er goed gebruik gemaakt van de airhockeytafels. “Vitaliteit vinden wij heel belangrijk, want je wordt er vrolijk van en je blijft er fit door. Je wordt krachtig, niet alleen in het denken maar ook in het doen. Uit onderzoek is ook gebleken dat je daardoor minder kans hebt op ziekte en uitval”.

Vitaal door het leven

Om meer mensen in beweging te krijgen, heeft APG het ‘Vitaal door het (werk)leven’-budget geïntroduceerd. Dit budget kunnen medewerkers onder andere besteden aan activiteiten en/of middelen die bijdragen aan een actieve en gezonde leef- én werkstijl. Dat kan voor iedereen iets anders zijn. Denk bv aan sportattributen of een sportabonnement via Bedrijfsfitness Nederland. “We zijn gestart met Bedrijfsfitness Nederland, omdat we daarmee collega’s door heel Nederland een passende sport kunnen aanbieden. Het aanbod is ontzettend breed. Je hebt bijvoorbeeld vaste sportlocaties, maar je kunt ook flexibel sporten via Workit en zelfs online!” En Reggie zelf? Zij sport ook via Bedrijfsfitness Nederland en is twee keer per week te vinden bij een sportschool bij haar in de buurt.

APG + Bedrijfsfitness Nederland

Reggie is erg enthousiast en een groot fan van Bedrijfsfitness Nederland. “De samenwerking bevalt super goed. APG en Bedrijfsfitness Nederland hebben veelvuldig contact bij promoties en we checken regelmatig hoeveel collega’s zich hebben aangemeld. Samen doen we er alles aan om meer mensen in beweging te krijgen!”

Denk je ook na over een bedrijfsfitnessregeling?

Ontdek in onze brochure wat Bedrijfsfitness Nederland kan betekenen voor jouw organisatie.

Brochure aanvragen