Artikel

Gepubliceerd op: 21 januari 2019

HR analytics steeds belangrijker

HR-professionals verzamelen veel data. De uitdaging is het slim interpreteren ervan. Waarom wordt het meetbaar en inzichtelijk maken van de impact van investeringen in menselijk kapitaal steeds belangrijker? 

Iedere dag geven we antwoord op vragen als: 'Wat is de impact van mijn investering op het resultaat van de organisatie?' en 'Op welke manier en met welke activiteiten draagt mijn afdeling bij aan de doelstellingen van de organisatie?'

Wat levert het op?

Deze vragen moeten HR-professionals ook stellen, er wordt steeds meer verwacht dat ze hun HR-activiteiten onderbouwen en een koppeling leggen tussen HR en de resultaten van de organisatie. HR analytics geeft onderbouwde inzichten voor een solide HR-strategie die bijdraagt aan het resultaat van de organisatie. Zo gaat het ook met een bedrijfsfitnessregeling. Waarom investering wij in de gezondheid van ons personeel? Kunnen we aantonen dat een bedrijfsfitnessregeling effect heeft? Wat zijn de kosten en de baten en hoe krijgen we hiervoor budget los?

Human capital

Operationele uitgaven van een organisatie bestaan vaak voor een groot deel uit kosten die gerelateerd zijn aan personeel. Soms tot wel meer dan de helft zoals bij zakelijke dienstverleners of overheidsorganisaties. Investeren in vitaliteit loont dus absoluut de moeite! Daarnaast bepalen medewerkers voor een groot deel het succes van organisaties: mensen maken het verschil. Het is daarom logisch dat organisaties veel winst behalen als de investeringen in medewerkers meer inzichtelijk en meetbaar zijn. CEO's verwachten dat HR-professionals steeds meer de impact aantonen van de investeringen in het menselijk kapitaal. CEO's gaan er bovendien ook steeds meer van uit dat HR deze informatie bij het managementteam in de juiste context plaatst en het team helpt bij het maken van de juiste human capital beslissingen voor het verhogen van de bedrijfsprestaties. HR moet steeds meer 'evidence based' werken oftewel besluitvormingen kwantitatief onderbouwen.
Bron: P&Oactueel

MijnBFNL voor alle data

Investeren in vitaliteit draagt aantoonbaar bij aan een succesvol vitaiteitsbeleid. We steken veel aandacht in de doorontwikkeling van onze portalen. Zo weet jij dankzij MijnBFNL altijd hoeveel medewerkers er sporten, waar zij sporten, waren zij al lid of zijn ze juist net begonnen dankzij bedrijfsfitness... Welke afdelingen zijn het sportiefst? Welke abonnementen zijn populair? Wat zijn de gemiddelde bedrijfsfitnesskosten ten opzichte van onze verzuimkosten? Zien we een positieve tendens? Meten is weten, zo ben jij altijd goed voorbereid. Alles voor een gezonde zaak!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.