Artikel

Gepubliceerd op: 19 juli 2022

5 beweegtips in de zomer

De zomermaanden staan voor velen in het teken van vakantie. Misschien ga je op vakantie, misschien blijf je lekker thuis. Maar hoe zorg jij ervoor dat je voldoende blijft bewegen? Deze 5 tips helpen je om op een leuke en makkelijke manier aan voldoende beweging toe te komen!

1. GA LEKKER COMBINEREN

Combineer beweging en ontspanning. De zomerse dagen bieden de perfecte omstandigheden voor een strandwandeling. Ga naar het dichtstbijzijnde strand en geniet van de natuur. Neem een kleedje mee en plof na de wandeling nog even lekker neer, om bijvoorbeeld van de zonsondergang te genieten. Dat is pas beweging en ontspanning combineren!

2. VERKEN LOCATIES TE VOET

Of je nou lekker thuis blijft of op vakantie gaat, locaties te voet verkennen kan altijd en overal en is ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid. Zet je stappenteller aan voor extra motivatie en wandel naar je bestemming: zo kan je makkelijk stoppen bij bezienswaardigheden en spot je misschien wel meer dan wanneer je met de auto of bus gaat. Een paar boodschappen doen? Ga te voet naar de supermarkt. Is de afstand iets te ver om te lopen? Skeeleren of fietsen is ook een hele goede optie.

3. NEEM EEN VERFRISSENDE DUIK

Ga je op vakantie naar een zomerse bestemming en wil je fit blijven op vakantie? Dan is er vast een zee, meer of zwembad in de buurt te vinden waar je kan zwemmen. Veel accomodaties bieden ook het nodige entertainment aan, waardoor je misschien zelf kan aanhaken bij een aqua-aerobics les voor wat extra uitdaging. Liever met wat meer avontuur? Boek een excursie en ga lekker te snorkelen, suppen, surfen of roeien! Verbreed je horizon. Blijf je lekker thuis? Ook hier lopen de temperaturen geregeld op. Uiteraard zijn ook dan de genoemde mogelijkheden van toepassing. Keuze genoeg voor een gezonde dosis beweging!

4. BEWEEG WANNEER HET AFKOELT

Zomers zijn vaak warm en het kan zijn dat je het liefst beweegt wanneer het wat koeler is. Plan jouw sportsessie op de koelere momenten. Ga bijvoorbeeld lekker in de ochtend sporten, of juist in de avond. Zorg er bij het sporten voor dat je goed blijft drinken. Bij hitte zweet je meer dan anders, het is dus belangrijk om voldoende te drinken en uitdroging te voorkomen. Lees hier hoeveel water je moet drinken tijdens het sporten.

5. TRAIN OP ONVERHARDE GROND

Sport jij graag buiten? Met warm weer wordt asfalt snel heet en blijft het ook lang warm. Een onverharde bodem, zoals gras of zand blijft een stuk koeler! Train dus bij voorkeur op het strand, in het bos of loop door de weilanden in plaats van een geasfalteerde weg. Dan hou je het waarschijnlijk beter uit!

Let's share!

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.