Artikel

Gepubliceerd op: 28 juli 2023

Sporten combineren met je gezin: zo doe je dat

Lekker blijven bewegen in combinatie met je werk, gezin, vrienden en andere gelegenheden kan een uitdaging zijn. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is! Bewegen kent veel voordelen, juist ook als je het druk hebt. In dit artikel geven we je 4 tips om sporten te combineren met je gezin.

Sporten voor jezelf

Een groot voordeel van sporten, is dat je een moment voor jezelf kunt nemen. Met een uurtje bij je favoriete sportlocatie ben je niet alleen lekker in beweging, ook kan je even uitzoomen van thuis. Wellicht denk je er nu anders over, maar uiteindelijk zal je zien dat je juist energie krijgt van sporten. Ben je aan het werk? Ga dan wandelen tijdens de lunch om een beweegmoment te pakken. Ook kan het helpen om op een vaste dag en tijdstip te sporten. Routine is een stok achter de deur, dus plan lekker vooruit!

Bewegen met het gezin

Lukt het een keer niet om een moment voor jezelf te nemen, ga dan sporten met je gezin! Een goed moment om te bewegen mét en te genieten ván je gezin. Wanneer kinderen regelmatig bewegen, worden ze fitter en krijgen ze meer energie. Het zorgt voor sterke botten en spieren. Daarnaast kan het de spijsvertering bevorderen. Kinderen die regelmatig bewegen voelen zich vaak meer ontspannen en slapen beter. Voordelen voor iedereen! Hoe je bewegen met het gezin aanpakt? Wij geven je 4 tips.

1. Pak de benenwagen

Gaan de kinderen naar de kinderopvang of school? Pak wat vaker de benenwagen en wandel jezelf gezond! Is de afstand te ver om te wandelen? Dan is de fiets ook een goede optie. Zo beginnen jullie de dag allemaal sportief! 

2. Spetteren in het zwembad

Ga met je gezin naar het zwembad. Een ultieme plek om allemaal in beweging te zijn! Zwemmen brengt fijne voordelen met zich mee. Zo werkt het ontspannend en verbetert het je slaappatroon. Daarnaast zorgt zwemmen ervoor dat de bloeddruk laag blijft en versterkt het de spieren.

3. Wees creatief

Wees creatief met beweging! Zo kun je bijvoorbeeld gaan hoelahoepen met het gezin. Met tien tot twintig minuten per dag hoelahoepen train je je buik-, rug-, been- en bilspieren. Ook worden je heupen en rug er soepeler van! Of ga touwtjespringen en maak er een wedstrijdje van. Wie houdt touwtjespringen het langste vol? Zijn jullie erg competitief ingesteld? Zet een parcours met verschillende spelletjes uit in de tuin of het park en ga voor de winst!

4. Haal de spelletjes uit de kast

Er zijn verschillende spellen waar je de nodige lichaamsbeweging mee krijgt, denk aan Twister! Een super gezellig spel waarmee je ook nog eens je buik traint van het lachen, én jezelf in de gekste poses wringt voor lenigheid.

Zoals je ziet, zijn er voldoende manieren om in beweging te blijven! Ben je onlangs bevallen? Lees dan hoe je sporten na je bevalling weer kunt oppakken.

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.