Ziekteverzuim terugdringen | Bedrijfsfitness Nederland

Zo kun je ziekteverzuim terugdringen op het werk

Ziekteverzuim bezorgt je als werkgever heel wat hoofdbrekens. Niet alleen kost het geld en gaat het ten koste van de productie, maar wanneer een werknemer uitvalt legt dat ook extra druk op de collega’s. Het is voor een onderneming dus van groot belang om ziekteverzuim te verminderen. Een bewezen remedie: stimuleer je werknemers om meer te bewegen.

Beweging helpt verzuimreductie

Uit onderzoek van TNO blijkt dat sportende werknemers minder vaak verzuimen dan hun niet-sportende collega’s. Over een periode van 4 jaar verzuimden sporters met zittend werk gemiddeld 25 dagen korter dan niet-sporters en zelfs ruim 50 dagen korter dan werknemers die nooit gesport hadden.

Zo kun je ziekteverzuim terugdringen op het werk

Bied gezonde arbeidsvoorwaarden aan

Wil je als werkgever het ziekteverzuim terugdringen, dan is het aanbieden van een bedrijfsfitnessregeling dus een slimme zet. Werknemers kunnen dan sporten met belastingvoordeel en dat is een goede aansporing om meer te bewegen. Met zo’n ‘gezonde arbeidsvoorwaarde’ geef je bovendien een positief signaal af over het belang dat jouw onderneming hecht aan het welzijn van de medewerkers.

Maatregelen op de werkvloer

Om het beleid voor verzuimreductie nog verder te versterken kun je ook maatregelen nemen op de werkvloer. Denk aan het installeren van pauzesoftware die werknemers waarschuwt wanneer ze te lang achter de computer zitten, of het promoten van lunchwandelen. Neem daarbij de wensen en behoeftes van je medewerkers in acht en je kunt het ziekteverzuim flink verminderen.

Geïnspireerd blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van acties, oefeningen en nieuws.

We wijzen je op onze privacyverklaring.