Gezonde arbeidsvoorwaarde

Gezondheid is een kostbaar goed. Op de eerste plaats voor uzelf, maar ook de overheid en het bedrijfsleven zijn er veel aan gelegen om een gezonde leefstijl te stimuleren. Om die reden zijn er fiscale regelingen in het leven geroepen, waardoor onder andere bedrijfsfitness financieel aantrekkelijk wordt! Veel werkgevers hebben de mogelijkheid aangegrepen om bedrijfsfitness op te nemen in het arbeidsvoorwaardenpakket.

Het Nationaal Bedrijfsfitness Plan als dé gezonde arbeidsvoorwaarde geeft u de mogelijkheid om met gemiddeld 40% korting te fitnessen bij een fitnesscentrum naar keuze. Zo betaalt de Belastingdienst dus eigenlijk gewoon mee aan uw abonnement! Dit maakt fitness niet alleen leuk en gezond, maar óók voordelig!

Fiscaal voordeel

Wanneer werkgevers bedrijfsfitness aanbieden als secundaire arbeidsvoorwaarde, dan betekent dit vaak dat u uw fitnessabonnement mag laten verrekenen met brutosalaris. Zoals bijvoorbeeld bruto maandloon, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of verlofuren. Dit betekent dat u belast loon ruil voor een onbelast fitnessabonnement. Omdat u over uw fitnessabonnement geen loonbelasting betaalt, bespaart u gemiddeld 40% op de abonnementskosten. Uw belastingvoordeel is afhankelijk van uw loonbelastingschool. U vindt dit percentage op uw salarisstrook. 

Lees meer over dit belastingvoordeel.

Bedrijfsfitness Nederland

Bedrijfsfitness Nederland is de partij die voor veel organisaties het Nationaal Bedrijfsfitness Plan verzorgt. Dit maakt het voor werkgevers makkelijk en laagdrempelig om bedrijfsfitness te faciliteren.

Is uw werkgever nog niet aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland? U kunt uw werkgever tippen.
Weet u niet zeker of uw werkgever is aangesloten? Check het hier.

"Via mijn werkgever wordt fitness weer betaalbaar voor mij."

Medewerker Talant