FAQ's voor werknemers

Wellicht staat het antwoord op jouw vraag tussen de FAQ's, of neem direct contact met ons op via het  contactformulier.

Algemeen

Kan ik mijn bedrijfsfitnessabonnement wijzigen?

Om een aanvraag tot wijziging in te dienen gebruikt u het wijzigingsformulier. Dit pdf-formulier dient u volledig ingevuld en ondertekend te mailen naar de Klantenservice van Bedrijfsfitness Nederland. De voorwaarden voor wijzigingen vindt u op het formulier. U ontvangt na verwerking van uw wijzigingsformulier per e-mail nog een definitieve bevestiging.

Kan mijn partner of kind ook deelnemen?

Nee, de fiscus heeft een aantal regels bepaald rondom bedrijfsfitness. Eén van deze regels houdt in dat het voordeel dat een medewerker heeft alleen hem of haar zelf ten goede mag komen.

Een partner (of kind) mag dus niet gebruik maken van dit voordeel en kan derhalve niet vanuit uw bedrijfsfitnessregeling meesporten. Als de werkgever van uw partner ook een bedrijfsfitnessregeling kent, kan uw partner uiteraard wel daaraan deelnemen vanuit zijn of haar eigen loondienstverband.

Hoe moet ik mijn bedrijfsfitnessabonnement opzeggen?

Het opzeggen van uw abonnement doet u bij Bedrijfsfitness Nederland (niet bij het fitnesscentrum!). Hiervoor dient u een online opzeggingsformulier in te vullen.

Wanneer de Klantenservice de opzegging heeft ontvangen, krijgt u een bevestiging per e-mail met de definitieve einddatum van uw abonnement. 

Ik ga uit dienst; wat gebeurt er met mijn abonnement?

Zodra u weet dat u uit dienst gaat, moet u het abonnement opzeggen bij Bedrijfsfitness Nederland.

Hoe gaat een verlenging in zijn werk?

Bij deelname aan het Nationaal Bedrijfsfitness Plan sluit u naar keuze een abonnement voor een periode van 6 of 12 maanden af. Tot wijziging of wederopzegging wordt uw abonnement daarna automatisch verlengd voor onbepaalde tijd. Uw werkgever ontvangt daarvan periodiek bericht en verrekent uw abonnement weer met uw brutosalaris. Zo blijft u dus automatisch met fiscaal voordeel fitnessen!

Kan ik alleen via mijn werkgever meedoen?

Ja, het is noodzakelijk dat uw werkgever een overeenkomst sluit met Bedrijfsfitness Nederland. Het Nationaal Bedrijfsfitness Plan wordt kosteloos voor uw werkgever verzorgd. Via uw werkgever ontvangt u vervolgens alle informatie en het deelnameformulier, waarna u direct kunt deelnemen. U kunt hier uw werkgever attenderen op het Nationaal Bedrijfsfitness Plan.

Hoe betaal ik het fitnessabonnement?

Uw fitnessabonnement wordt door uw werkgever aangeschaft en betaald. Vervolgens betaalt u dit aan uw werkgever terug door af te zien van brutosalaris, wat u gemiddeld 40% belastingvoordeel oplevert.

Hoeveel voordeel heb ik op mijn abonnement?

Uw uiteindelijke voordeel is afhankelijk van een aantal facetten: het abonnementstarief, het loonbelastingpercentage dat u afdraagt en een eventuele werkgeversbijdrage. Maak gebruik van het rekenvoorbeeld om alvast een indicatie te krijgen van uw voordeel.

Moet bedrijfsfitness onder werktijd plaatsvinden?

Nee, deelname vindt in principe buiten werktijd plaats. Bij deelname aan het Nationaal Bedrijfsfitness Plan kunt u met uw bedrijfsfitnessabonnement tijdens reguliere openingstijden in het fitnesscentrum terecht.

Kan ik mijn abonnement opschorten of bevriezen?

In uitzonderingsgevallen kan uw abonnement tijdelijk worden opgeschort of zelfs vroegtijdig worden beëindigd. Dit kan het geval zijn bij omstandigheden waardoor u langdurig (minimaal één maand) of zelfs blijvend niet meer in staat bent om gebruik te maken van het bedrijfsfitnessabonnement. U kunt hiervoor een online opschortingsformulier invullen. U ontvangt per e-mail bericht over de wijziging in uw abonnement.

Wanneer gaat mijn abonnement via mijn werkgever in?

Bij uw aanvraag kunt u aangeven per wanneer u wilt gaan sporten. Na accordering door uw werkgever wordt uw bedrijfsfitnessabonnement geactiveerd en wordt u bij het fitnesscentrum aangemeld. Het fitnesscentrum zal vervolgens contact met u opnemen voor het maken van een eerste trainingsafspraak en het inplannen van een eventuele intake.

Ik heb al een fitnessabonnement; kan ik ook deelnemen?

Ja, dat kan! Maak hiervoor gebruik van de handige 'Overstapservice'. Bedrijfsfitness Nederland stemt dan met het fitnesscentrum af dat u overstapt van een bestaand lidmaatschap naar een bedrijfsfitnessabonnement, zodat overlap van abonnementen wordt voorkomen. Veelal is dit al per eerstvolgende kalendermaand mogelijk. Eventueel opgebouwde kortingen of afwijkende tarieven komen hierbij te vervallen.

Hoeveel kost het om deel te nemen?

De prijs van uw bedrijfsfitnessabonnement is van een aantal facetten afhankelijk. Zo bepaalt u bij welk fitnesscentrum u wilt fitnessen, hoe vaak u wilt fitnessen (1x per week, 2x per week of onbeperkt*) en voor welke periode (6 maanden of 12 maanden*).

Op het bijbehorende abonnementstarief heeft u vervolgens het belastingvoordeel, afhankelijk van uw loonbelastingschaal. Gemiddeld genomen is het voordeel 40%. Maak gebruik van het rekenvoorbeeld om alvast een indicatie te krijgen van uw voordeel.

*De keuze voor de intensiteit en de duur van een fitnessabonnement is afhankelijk van het aanbod van het gekozen fitnesscentrum.

Ik heb nog nooit aan fitness gedaan; kan ik ook deelnemen?

Ja, u kunt zeker deelnemen. Op iedere fitnesslocatie uit het bedrijfsfitnessnetwerk is professionele begeleiding aanwezig. Als nieuwe bezoeker kunt u bovendien rekenen op een uitgebreide intake, zodat u verantwoord van start kunt gaan met fitness! Bovendien kunt u samen met een instructeur uw doelen bepalen en een trainingsschema (laten) opstellen.

Wat zijn de voordelen van het Nationaal Bedrijfsfitness Plan?

Uw fitnessabonnement wordt goedkoper door het belastingvoordeel, waarmee u gemiddeld 40% bespaart op het reguliere abonnementsgeld. Daarnaast is het natuurlijk goed en leuk om in een stimulerende omgeving met uw gezondheid bezig te zijn! Het Nationaal Bedrijfsfitness Plan biedt u keuze uit vele fitnesslocaties. Zo is er altijd wel een locatie dichtbij huis of dichtbij het werk te vinden. Bedrijfsfitness leent zich ook uitstekend om samen met collega's te doen. Gezellig én motiverend!

Welke sporten kan ik zoal beoefenen?

Ieder fitnesscentrum heeft zijn eigen aanbod, zoals bijvoorbeeld vrije fitness, steps, roeien, lopen, spinning, aerobics, zumba en bodypump. Afhankelijk van het gekozen abonnement kunt u op uw fitnesslocatie één of meerdere malen per week terecht en mag u gebruikmaken van alle aangeboden fitnessfaciliteiten. Ook zijn er zwembaden aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland zodat u ook met belastingvoordeel kunt zwemmen.

Alle veelgestelde vragen